Ny

Hur impregnerar man skor?

Hur impregnerar man skor?

En impregnering spray appliceras lämpligast på skon från ett avstånd på 30 cm. Det bör alltid ske utomhus. Sedan låter man skorna torka i 15 minuter. När du impregnerar skor måste du se till att lädret bara blir lätt fuktigt och att inga droppar bildas.

Hur impregnerar man mocka skor?

Skydda med impregnering När mockan återfått en fin yta är det viktigt att impregnera mockaskon för att bevara finishen och skydda mot smuts och väta. Spraya ett tunt och jämnt lager impregneringsspray från ett avstånd på ca 15 cm. För bästa effekt, låt dina mockaskor torka i 24 timmar.

Hur man tar hand om mocka?

Skovård i tre enkla steg

  1. Rengör. Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka.
  2. Vårda. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg.
  3. Skydda. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.

Kan man impregnera skor efter användning?

För att ge dina skor bästa möjliga vård rekommenderar vi att du behandlar dem med en vårdande skokräm efter cirka var tionde användning. För detta ändamål föreslår vi produkten Creme Pommadier 1925 från Saphir, en produkt som både impregnerar skorna och ger dem ny lyster.

Kan man impregnera alla skor?

Måste man impregnera sneakers? Måste är ett stark ord… nej, skämt och sido, självklart måste man impregnera sneakers precis som alla andra skor. En impregnering är en skyddande hinna som läggers sig över skon och gör det lättare att hålla den ren.

Hur ofta impregnera mockaskor?

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot väta.

Hur länge ska man vänta efter impregnering?

Skydda med impregneringsspray Spraya ett tunt och jämnt lager impregneringsspray från ett avstånd på ca 15 cm. För bästa effekt, låt dina läderskor torka i 24 timmar efter impregneringen.

Hur fungerar Impregneringsspray?

Man impregnerar också tyg för att hålla fukt ute. Den typen av impregnering görs genom ytbehandlig eller genomfuktning. Impregnering av tyger har minskat sedan amerikanen W L Gore uppfann Gore-Tex, ett tyg som håller fukt ute och samtidigt ändå ventilerar bort fukt från till exempel människokroppen.

Måste man impregnera nya skor?

Nya skor. När dina skor är nya är de inte impregnerade mot smuts och väta. Ett tips är att putsa med skokräm, fetta in eller impregnera skorna innan du använder dem första gången. Då håller de längre.

Vad är oljad nubuck?

Oljad nubuck är behandlad med oljeimpregnering vilket ger en fet, vattenavvisande och tåligare yta. Skor av oljad nubuck behöver behandlas med speciella produkter för att skydda och bibehålla materialets egenskaper.

Hur ofta ska man använda skokräm?

Använd skokräm i samma färg som skorna med jämna mellanrum för att hålla skorna blanka och snygga. Detta ger samtidigt ett ytligt skydd av lädret mot smuts och väta. För att vårda lädret ännu mer bör du använda en lite fetare kräm såsom skofett eller läderbalsam ett par gånger om året.

Share this post