Blogga

Hur langt kan en snoskoter ga?

Hur långt kan en snöskoter gå?

Man brukar väl säga att man ska byta kedja och drev efter 5-600 mil om man ska vara seriös. Lager till drivaxeln kan vara lika att byta i samma veva. Av nån anledning är det ungefär lika långt som en TRA-variatorn går utan renovering men det börjar nog bli dags för det också.

Är Yamaha Viper bra?

Yamaha Viper har alltid hållit hög kvalitet, något som nya Viper verkligen lever upp till. Gen 2 uppdateringarna gör maskinen mer slimmad och läcker till utseendet. Kåporna, men framför allt huven, har blivit enklare att demontera i fall man behöver göra det.

Hur mycket väger en Yamaha Viper?

Spårvidd: 876-978 mm. Tjänstevikt: 285 kg*.

Hur många mil på en skoter?

Du kanske har en fräsch skoter med nya kolvar m.m. men när man närmar sig tusen mil så närmar sig det mesta slutet av sin livstid. Alltså typ alla möjliga lager, variatorer m.m. Sen finns det såklart 1000mila ex där alla slitdelar är utbytta.

Hur många hästar har en snöskoter?

Snöskotern har mer effekt än vad de flesta bilar har i Sverige. Som standard kommer den med en trecylindrig fyrtaktsmotor med turbo på hela 180 hästkrafter. Tillräckligt för att ge en toppfart på över 200 km/h och en acceleration från 0-100 km/h på cirka fyra sekunder enligt flera tester, lika snabbt som en superbil.

Hur mycket kostar det att ta Skoterkort?

Kostnaden för att ta förarbevis för snöskoter varierar, beroende på vad som ingår i utbildningen, vem som håller i den och om boende ingår. Men generellt kan man säga att det kostar från 2000 kronor och uppåt.

Vad görs på Skoterservice?

För att man få reda på hur omfattande slitaget är så är det viktigt att man låter snöskotern servas. På framvagnen på en snöskoter så är det viktigt att man kontrollerar styrleder, plastbeslag och styrstål. Dessa delar kan man kontrollera själv.

Vad är en bra första skoter?

En skoter som jag peronligen skulle vilja tipsa om är Yamaha SX-R, som jag tycker är en bra och lättkörd maskin, och Yamaha gör riktigt driftsäkra motorer också. Nu var ju detta en 500:a, så det är väl inte våldsamt åka med, men det beror ju på vad du är ute efter.

Hur tar man Skoterkort?

Utbildningen ska ske hos en godkänd utbildare och den är minst tio timmar lång. Den består av minst tre timmars praktisk träning. Totalt kan det bli mer än tio timmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska momenten. Du måste ha fyllt 16 år och ha gått utbildningen för att få göra kunskapsprovet.

Share this post