Ny

Hur lange kan en krokodil klara sig utan mat?

Hur länge kan en krokodil klara sig utan mat?

Även nykläckta krokodiler kan överleva 58 dagar utan mat, men de kan förlora en del av sin kroppsvikt under denna tiden.

Hur mycket väger en alligator?

230 kgHane, Vuxen
91 kgHona, Vuxen
Mississippialligator/Massa

Även nykläckta krokodiler kan överleva 58 dagar utan mat, men de kan förlora en del av sin kroppsvikt under denna tiden. En vuxen krokodil behöver mellan en tiondel och en femtedel av den mängd mat som behövs för ett lejon med samma vikt.

Har krokodiler öron?

Krokodiler har speciella öron där de kan reparera hårceller i innerörat på ett sätt som vi människor inte kan – och nu ska hörselforskare Helge Rask-Andersen börja närstudera krokodilöron för att se om vi kan lära oss något av krokodilerna som hjälper oss vid hörselnedsättningar.

Är krokodil ett kräldjur?

krokodilartade kräldjur, Crocodyʹlia, ordning kräldjur med 22 nu levande arter fördelade på de tre familjerna alligatorer och kajmaner, krokodiler samt gavialer. De är mer eller mindre vattenlevande och förekommer i tropiska och subtropiska delar av världen.

Kan krokodiler andas under vatten?

En krokodil kan hålla andan väldigt länge, beroende på temperatur i vattnet. Tidsstudier hos oss visade att en krokodil kunde vara under ytan över 3 timmar, utan att gå upp och andas. Ett par anpassningar till livet i vatten är: Öronen har lock som stängs när de sänker sig under ytan.

Vilka djur har inte öron?

Insekter har inte öron i samma bemärkelse som människor, men de flesta arter har likväl en utmärkt hörsel. Insekters ”öron” sitter inte i eller på huvudet, så som hos de flesta andra djur. De sitter antingen på sidorna av bakkroppen, som hos svärmarfjärilarna, eller på benen, som hos vissa gräshoppor och syrsor.

Varför ser djurens öron olika ut?

Hos leddjuren finns en betydligt större variation av hörselorgan än hos ryggradsdjuren. Insekter har känselhår spridda över kroppen som i viss mån känner av ljudvågor. De kan också uppfatta låga frekvenser utifrån vibrationer som uppstår i den egna kroppen. Dessutom kan de ha specialanpassade öron.

Share this post