Populära

Hur fungerar Snigelkant?

Hur fungerar Snigelkant?

Snigelkant för odlingskrage, liten Med snigelkanten slipper man sniglar som kryper upp och mumsar på odlingarna i pallkragen. Den rätta vinkeln på skyddet håller sniglarna ute. * Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Hur montera Snigelkant?

Snigelkanterna kan också användas för lådor trä i trä, men du måste vara liten skicklig för att anpassa dem. I så fall ska de monteras med en skruv och vi rekommenderar att du förborra både träet och metallen för bästa resultat. Med en bågfil kan kantkanterna också justeras på längs.

Hur snabb är en mördarsnigel?

Hur snabbt växer mördarsniglar? Som unge är mördarsnigeln 1 cm och under sin livstid växer den till en storlek på 8-15 cm som fullvuxen. Det sker under få veckor/månader.

Vad tycker sniglar inte om?

Mördarsniglar äter mycket, men inte allt. Det finns blommor och grödor de faktiskt undviker. Några exempel är doftpelargoner, rosor, pioner, tulpaner, trift och perenner. De är inte heller förtjusta i lök, purjolök och tomater.

Vilka växter avskyr sniglar?

Vilka växter tycker sniglar om?

Listan nedan ska dock tas med reservation, sniglar är anpassningsbara och vänjer sig vid det mesta i växtväg.

  • Prydnadsbuskar. Azalea (Rhododendron, olika arter och sorter)
  • Klätterväxter. Klematis (Clematis, olika arter och sorter)
  • Perenner. Akantus (Acanthus, olika arter och sorter)
  • Sommarblommor (ettåriga)

Snigelkant för odlingskrage, liten Med snigelkanten slipper man sniglar som kryper upp och mumsar på odlingarna i pallkragen. Den rätta vinkeln på skyddet håller sniglarna ute.

Vad gillar sniglar?

Sniglarna älskar [* lite småskador någon gång], [** ganska ofta äten], [*** hela eller stora delar äts upp fort och snabbt, särskilt små plantor eller när de är under nytillväxt på våren].

Vad tycker sniglar om att äta?

Mördarsniglar är till stor del allätare och äter både levande och döda växtdelar samt levande och döda djur. Generellt sett äter de det mesta som finns i våra trädgårdar men undviker barrväxter och växter med hårda läderartade blad som till exempel rhododendron.

Vad lockar sniglar?

Tänk på att ölfällan även lockar andra sniglar och kryp som dras till doften. Bygg en ölfälla av en PET-flaska. Skär av flaskans topp och vänd den in i flaskan.

Share this post