Allmänning

Vilka gymnasium har Matkort Goteborg?

Vilka gymnasium har Matkort Göteborg?

På Polhemsgymnasiet äter eleverna sin lunch på restaurang.

Vad är fristående gymnasieskola?

En friskola är en skola som inte drivs av kommunen, men som ändå huvudsakligen finansieras av skattemedel. Detta skiljer i sin tur friskolor från privatskolor, som helt eller delvis finansieras med elevavgifter. Friskolor kan ha olika typer av ägare, exempel privata företag, stiftelser eller ideella organisationer.

Vilka skolor i Göteborg har Matkort?

Vi finns i Vasastaden i centrala Göteborg, i närheten av Vasaplatsen. På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Skolan är omgiven av charmiga byggnader och mysiga cafér. På några av de närliggande restaurangerna kan du som elev på GTI äta lunch med ditt matkort.

Hur mycket pengar är det på Matkort?

Ett matkort är ett kort laddat med pengar för att du som elev ska kunna gå ut på restauranger och äta lunch under skoldagen. Hur mycket pengar korten är fyllda bestämmer skolorna själv, det kan variera mellan 45-65 kronor per dag.

Vad är en gymnasieskola?

En gymnasieskola (i vardagligt tal gymnasium) är en avgiftsfri och frivillig sekundärutbildning i Sverige för ungdomar som har gått ut grundskolan. För dem som passerat tonåren finns gymnasieutbildning inom ramen för kommunal vuxenutbildning.

När infördes gymnasieskolan i Sverige?

1971 infördes gymnasieskolformen i Sverige genom att de tidigare skolformerna gymnasium, fackskola och yrkesskola slogs samman då 1970 års läroplan Lgy 70 (Läroplan för gymnasieskolan) trädde i kraft. I vardagligt språkbruk används ordet gymnasium fortfarande om gymnasieskolan.

Vad är en fullständig gymnasieexamen?

En fullständig gymnasieexamen, vilket tidigare hette Slutbetyg krävs för tillträde till högskoleutbildning. Detta kriterium kallas också högskolekompetens. Alla teoretiska gymnasieprogram ger automatiskt grundläggande behörighet till högskolestudier.

Share this post