Frågor

Varfor uppfanns Snapchat?

Varför uppfanns Snapchat?

”Reggie Brown kom på idén om att skapa en app för att skicka bilder som sedan försvinner när han var student på Stanford University. Han samarbetade sedan med Spiegel och Murphy i utvecklingen av appen på ett tidigt stadium” skriver Snapchat i sitt uttalande.

När blev Snapchat populärt?

Snapchat 2015-2016 Snapchat lanserades i september 2011 och är det sociala nätverk som ökat mest i Sverige mellan 2015 och 2016. Men det är fortfarande sällsynt med dagliga Snapchat-användare över 35 år.

Vad hette Snapchat innan?

Evan Spiegel, november 2013. Evan Thomas Spiegel, född 4 juni 1990 i Los Angeles, är en amerikansk entreprenör och medgrundare till applikationen Snapchat. Den 24 september 2016 bytte företaget Snapchat Inc. namn till Snap Inc, där han numera (2017) är VD.

Vad är vitsen med Snapchat?

Lite snabbt förklarat fungerar Snapchat så här: du kan skicka videos och bilder som kommer att självförstöras efter att mottagaren sett på dem i tio sekunder. Detta är så kallade snaps. På dessa videos och bilder kan du lägga till text, foto-filter eller något du själv ritat, innan du publicerar dem.

Är Snapchat bra för barn?

Åldersgräns: Snapchat gjordes för personer som är 13 år och äldre. Om du har ett barn under 13 år som använder Snapchat, kontakta oss med ditt barns användarnamn och verifikation på er relation.

Vem står bakom Snapchat?

Miranda Kerr och Evan Spiegel har gjort sig kända för att leva ett mycket privat liv i lyxvillan i Los Angeles. Evan Spiegel blev miljardär på framgångarna för appen Snapchat och kasserade in stora summor pengar i samband med börsintroduktionen.

När kommer Snapchat försvinna 2022?

Det har cirkulerat ett rykte om att Snapchat ska tas ner helt den 14 november. Men oroa dig inte – det rör sig om fake news.

Hur populärt är Snapchat?

38 procent av alla internetanvändare använder Snapchat någon gång, 23 procent dagligen.

Vad är dåligt med Snapchat?

Riskerna du behöver känna till. Även om Snapchat säger att dina bilder och filmer inte sparas på tjänsten så finns det möjlighet för mottagaren att spara dem på olika sätt. Så du bör inte skicka bilder med känsligt innehåll. På Snapchat kan du följa varumärken och mediabolag.

Varför ska man ha Snapchat?

Snapchat är mer än ett kommunikationssätt för dig och dina kompisar. Det ger dig också full koll på vad som händer ute i världen. När du drar till vänster kommer du till läget “Stories” där visas alla bilder som dina vänner vill dela med sig av, här kan du också se olika event live.

Share this post