Rekommendationer

Hur ta bort spinn?

Hur ta bort spinn?

Prevention – undvik att drabbas av spinn

  1. Vattna växterna ordentligt. Låt dem inte torka ut.
  2. Undvik att ha det allt för torrt och varmt. Växter trivs i hög luftfuktighet – men det gör inte spinn.
  3. Duscha växterna regelbundet.
  4. Kontrollera dina växter med jämna mellanrum.
  5. Behandla växterna med neem-blandningen regelbundet.

Vart kommer spinn ifrån?

Spinn trivs i torr luft och varma bostäder. Värme gynnar växthusspinnkvalstrets förökningstakt. Förebygg spinn genom att undvika hård uttorkning och alltför höga temperaturer. Det är också utmärkt att duscha växterna ofta, i synnerhet de som är särskilt attraktiva för spinnkvalstren, t.

Hur övervintrar spinnkvalster?

De klarar både kyla och svält, kan alltså övervintra i växthus och uterum och vaknar till liv på våren då värmen kommer. De börjar då direkt lägga ägg. Spinnkvalster sprids med både plantor och vinden. Det är vanligt att ägg följer med köpta växter av murgröna och prickblad.

Varför får Palettblad spinn?

Därför får palettblad spinn Ofta syns också röda spinnkvalster springa omkring. Mitt råd vid trips och spinn är att kasta plantan, eller åtminstone isolera plantan i eget rum. Spinn sprider sig gärna till andra plantor och samma gäller trips.

Finns spinn i jorden?

Sanera noga i uterummet efter du har bytt jord och sprutat växterna igen. Det finns effektiva medel mot spinnkvalster att köpa i handeln men även biologisk bekämpning med spinnrovkvalster är möjligt, dock inte samtidigt om du sprutat växterna. Glöm inte att vattna så att växterna inte dör av torka istället.

Kvalstren sitter på undersidan av bladen så rengör ordentligt där. Spraya växten med något växtvårdande medel. Du kan använda dig av såpvatten, men det är inte säkert att det räcker. Bladglansmedel som Parafinol är effektivt mot spinnkvalster.

Share this post