Populära

Vad betyder vagade?

Vad betyder vågade?

Ordet vågad är en synonym till ekivok och djärv och kan beskrivas som ”sexuellt utmanande, djärv”. Ordet är motsatsen till försiktig. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vågad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder hoppa in?

Hoppar in kan beskrivas som ”rycker in som ersättare”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hoppar in samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Har hoppat in korsord?

Användarnas bidrag

  • vikariera,
  • gå med,
  • ersätta.

Vad betyder strunta i?

Strunta I betyder ungefär detsamma som låta bli.

Vad betyder ordet modigt?

Ordet modig är en synonym till oförskräckt och orädd och kan bland annat beskrivas som ”som visar mod, orädd, djärv”. Ordet används i uttrycket ”sina modiga (fem kilo)” som betyder ”så mycket som (fem kilo)”. Modig är motsatsen till feg.

Vad betyder avskaffad?

sluta använda något (stort) i samhället, ett evenemang e. dyl. Demonstranterna ville att Sverige skulle avskaffa kärnkraften.

Vad är tillslag?

Vad betyder och hur uttalas tillslag Tillslag uttalas till|slag och är ett substantiv. Tillslag betyder: slag på boll i spel. överraskande polisingripande.

Vad innebär upplysningstiden?

Upplysningstiden inleddes under 1700-talet och sammanfattar den rådande tidsandan som verkade för förnuft och samhällsnytta och mot auktoritetstro, ofrihet och privilegier.

Vad är typiskt för upplysningen?

upplysningen, intellektuell strömning under 1700-talets senare hälft med centrum i Frankrike. Vanligen avses den krets filosofer och författare som med förnuftets och vetenskapens hjälp sökte skapa en sammanhängande rationalistisk världsbild och kritiserade dogmatism och maktfullkomlighet i kyrklig eller statlig form.

Share this post