Trendig

Vilken niva arbetar en switch pa?

Vilken nivå arbetar en switch på?

Ordet switch är engelska och betyder omkopplare. Switchen arbetar på lager 2 i OSI-modellen, det vill säga att den hanterar och använder MAC-adresser (Media Access Control) för att ta beslut om på vilken port den mottagna ramen (dataramen) skall skickas ut.

Vilka typer av nätverk finns det?

Nätverksklasser

  • PAN (Personal Area Network, nätverk som begränsar sig till en enda person)
  • LAN (Local Area Network, lokalt nätverk)
  • MAN (Metropolitan Area Network, stadsnätverk, campusnätverk)
  • WAN (Wide Area Network, omfattande datanätverk, exempelvis Sunet eller hela det globala Internet)

Vad gör Endoplasmatisk Retikulum?

Endoplasmatiska nätverket. Här sker tillverkning och transport av olika ämnen. Ribosomer som bildar proteiner. Ribosomerna finns i cytoplasman och även i det endoplasmatiska nätverket.

När slog internet igenom i Sverige?

På 1960-talet kom amerikanska försvaret på sätt att koppla ihop datorer i nätverk, det var början till internet. Man brukar säga att internet — world wide web — föddes den 1 januari 1983. Samma år togs det första e-postmeddelandet emot i Sverige.

Hur arbetar en switch?

Switchar utökar antalet portar på en router. Det gör att klienter som ansluter via switchen kan kommunicera med klienter som är anslutna direkt till routern. En switch utökar antalet portar på en router. Switchar finns i 100 Mb/s-utförande och 1 Gb/s-utförande.

Vad betyder switching?

Switching är det jobb som utförs av Switchar i ett nätverk. Precis som routrar så skickar switchar vidare trafik baserat på vart trafiken ska någonstans, alltså vilken destinationsadress trafiken har. Men switchar arbetar inte med IP-adresser som routrar gör, utan med något som kallas för MAC-adresser.

Hur fungerar stjärnnät?

Med en stjärntopologi menas att det finns en kabel från varje del av datornätverket till en centralt placerad koncentrator så att det bildas en stjärna, där mitten utgörs av någon form av kommunikationsutrustning. Ett stjärnnät är en av de vanligaste datornätverkstopologierna.

Vad är det för skillnad på Rough och Smooth er?

Det finns två huvudtyper av endoplasmatiskt nätverk, men de är inte skarpt avgränsade från varandra: kornigt ER (förkortat RER, av engelskans rough ER) och glatt ER (förkortat SER, av engelskans smooth ER) Av glatt ER finns hos muskelceller en speciell typ: sarkoplasmatiskt nätverk (latin sarc(o)-, ”kött-”; från …

Vad har Cytosolen för funktion?

Cytosolens huvudfunktion är att agera som ett medium så lösta ämnen kan distribueras ut i cellen så att de kemiska reaktionerna som ansvarar för tillväxt och reparation får de ämnen de behöver. Cytosolen är i ständig rörelse och kan därför servera olika organeller med olika lösta proteiner och joner.

Vem har uppfunnit internet?

Bob Kahn
Vint Cerf
Internet/Uppfinnare

Vilken Nätverksswitch?

Vilken switch du borde ha är förstås den svåra frågan, vet du dock hur många portar du behöver så blir allt genast enklare. Sedan är frågan vad du ska använda switchen till? Ska du exempelvis koppla upp nätverkskameror eller IP-telefoner hemma så kan en switch med PoE (power of ethernet) vara en bra idé.

Share this post