Frågor

Vilket land har storst muslimsk befolkning?

Vilket land har störst muslimsk befolkning?

Indonesien är världens fjärde folkrikaste stat och har den största muslimska befolkningen i världen.

Hur många länder är muslimska?

De vill att islam ska prägla såväl samhälle som politik. I nästan alla 39 undersökta länder menar majoriteten muslimer att islam är den enda sanna läran som leder till ett evigt liv i paradiset.

Vilka länder i världen är muslimska?

Indonesien är med sina drygt 200 miljoner muslimer världens största mus- limska nation, följd av Pakistan med 130 miljoner och Indien med 120 miljo- ner. I Malaysia, Bangladesh, Iran, Afghanistan, hela arabvärlden inklusive flera länder i Nordafrika är islam den största religionen.

Vilket land i Europa har flest muslimer?

Det största antalet muslimer bor i Frankrike och Tyskland, ungefär 4,7 miljoner i vartdera landet, vilket är 46 procent av alla muslimer i EU.

Hur många muslimer finns i Sverige 2021?

Det finns uppskattningsvis drygt 450 000 personer i Sverige som har sina rötter i muslimska länder [PewForum].

Hur stor del av Sveriges befolkning är invandrare?

De senaste åren har många invandrat från andra länder. Det har lett till att de utrikes födda har blivit fler. År 2021 var över 2 miljoner personer utrikes födda, vilket är 20 procent av befolkningen.

Vilka länder i Europa är muslimska?

Stora delar av befolkningen i framförallt Bosnien, Makedonien och Albanien har varit muslimsk sedan dess. Men muslimer levde i Europa lngt dessförinnan, ocks i andra delar än p den iberiska halvön. Till dagens Bulgarien kom islam p 1100-talet, landet blev sedan osmanskt p 1400-talet.

Hur många araber bor i Europa?

År 2013 uppskattades mellan 35 och 53 miljoner muslimer bo i Europa vilket utgjorde mellan 5 och 8 procent av befolkningen varav en tredjedel i Ryssland och knappt 6 miljoner i Turkiets europeiska del.

Share this post