Allmänning

Hur manga Drivlankar?

Hur många Drivlänkar?

Antalet drivlänkar bestämmer kedjans längd. Kedjan ska alltid ha lika många drivlänkar som svärdet. Är du osäker på hur många drivlänkar du har på din befintliga kedja kan du alltid räkna dem.

Hur fort går en Motorsågskedja?

Om det inte går att lyfta kedjan mer än någon millimeter är spänningen för stor. Det brukar gå att lyfta kedjan ca 1 cm när spänningen är lagom stor, på långa svärd något mer. Ett annat test är att dra ner kedjan på undersidan av svärdet, den ska då återgå och ligga an mot svärdet när den släpps.

Hur vet jag vilken sågkedja?

Hur vet jag då vilken sågkedja jag ska välja? Det absolut säkraste och lättaste är att titta på sitt sågsvärd. På de flesta svärden står det instansat vilken typ, längd och och spårbredd det har. Det kan vara väldigt svårt att tex avgöra om ett svärd har 1,3 eller 1,5 mm spårbredd.

Hur räknar man länkar på Motorsågskedja?

1.Delningen Delningen bestäms av avståndet mellan tre av sågkedjans nitar delat med två. Delningen bestämmer vilken effektklass kedjan hamnar i. Delningen angivs i tum och de vanligaste delningarna är 0.325″, 3/8″, 1/4″ 3/8″ P och den stora .

Hur mäter man ett sågsvärd?

Mål fra framkant av saga når sverdet sitter på og til tuppen av ei tann på trinsa. Målet kan variere litt fra sagmodell til sagmodell og fra forskjellige typer sverd. Ok!

Hur länge håller en sågkedja?

Vid gallring ( mycket kvistning ) är kedjan nedfilad efter ca 80 timmar, det förutsatt att den aldrig stensågas under tiden.

Vilken sågkedja är bäst?

Om du ändå känner dig osäker på vilket kedja som passar dig och din motorsåg, kontakta din lokala återförsäljare. Det kan ibland vara lurigt att hitta rätt, då olika märken har olika sätt att benämna måtten på sågkedjan. Viktigt att komma ihåg när du jobbar med din såg är självklart säkerheten.

Vilken kedja Stihl?

STIHL har den optimala sågkedjan för varje uppgift, effektklass och motorsågsmärke. Vi erbjuder robusta sågskedjor i klassisk tappning, men även specialkedjor med helbepansrade skärtänder som klarar av pansarglas och plåt.

Share this post