Trendig

Ar vaselin mjukgorande?

Är vaselin mjukgörande?

Effektivt mjukgörande och återfettande för mycket torra och nariga hudpartier. Det är vattenavvisande och bildar en skyddande hinna för att bevara hudens fuktbalans och förhindra ytterligare uttorkning. Vitt vaselin innehåller inget vatten.

Är vaselin bra för torr hy?

Vaseline® kaplsar in fukt och påskyndar hudens naturliga förmåga att läka torr hud inifrån*. Dess inkaplsande egenskaper ger också skydd åt mycket torr och narig hud, små skärsår och skrubbsår. Vaseline® trippelrenas och är därför garanterat 100% ren.

Är vaselin uttorkande?

Undvik cerat eller läppbalsam med uttorkande innehåll som mineralolja, paraffin, vaselin, petrolatum etc. Dessa oljor är rester från bensinindustrin och smörjer bara för stunden men lämnar sedan läpparna torrare än de var innan du smorde in dem. De skapar ett beroende och du måste smörja oftare och oftare.

Kan man ha vaselin på ansiktet?

– Ja, för mig är det ofattbart att använda vaselin i ansiktet när det finns så mycket fina och välgörande produkter på marknaden. Mitt råd är att använda en ansiktsolja istället. Vaselin låser in för mycket. Risken är att det blir för tätt och har du då acnetendens blir det inte bra.

Kan man ta vaselin på finnar?

Försök undvika oljiga produkter som innehåller vaselin eller paraffin, samt emulgeringsmedel, förtjockningsmedel (lanolin, myristater, triglycerider) – dessa ingredienser kan vara bra för torr hud, men inte för fet oljig acnebenägen hud.

Kan man använda vaselin i ansiktet?

Kan du använda vaselin för att få längre ögonfransar?

Om du nu använder mascara varje dag, vad kan du göra för att fransarna inte ska torka ut? Svaret är något så enkelt som en burk vaselin. Applicera på fransarna innan du går och lägger dig så växer de och blir fina! Vaselin är även billigt och räcker väldigt länge som helst.

Kan man ta vaselin i underlivet?

Vid vulvabesvär ge alltid basala råd såsom: luftiga kläder, tvätta med ljummet vatten max en gång dagligen, använd barn- eller intimolja vid tvätt, aldrig tvål. Rekommendera mjukgörande, till exempel vitt vaselin. Undvik försämrande faktorer. Tänk på att urininkontinens kan utlösa och förvärra vulvabesvär.

Share this post