Populära

Har Bert syskon?

Har Bert syskon?

I slutet av Berts bekännelser blir Bert, som då går i 8:an, kär i Gabriella, som då går i 6:an på mellanstadieskolan Blåsjöskolan och kallas ”Gabby”. Hon har en syster som heter Amanda. Även i Berts bekymmer gillar Bert henne, i samma bok berättas även att hennes kompis heter Emmy.

Hur många Bert filmer finns det?

I TV-serien Bert från 1994 och långfilmen ”Bert – den siste oskulden” från 1995 spelades Bert av Martin Andersson. I långfilmen Berts dagbok från 2020 spelas Bert Ljung av Hugo Krajcik. I TV-serien Bert från 2021 spelades Bert av Adrian Macéus.

Vart ligger Öreskoga?

Öreskoga är en fiktiv ort i Sverige, i vilken den största delen av Bert-serien utspelar sig. Bert Ljung bor i denna ort, på Klosterstigen 18. I böckerna bor Berts familj i ett trevåningshus med sex lägenheter, medan han i TV-serien bor i ett höghus.

Vem spelar Jenny i Bert?

Serien är baserad på Berts universum av Anders Jacobsson och Sören Olsson med huvudrollen Bert spelad av Adrian Macéus….Bert (TV-serie, 2021)[redigera | redigera wikitext]

Bert
Genre Komedi, Drama
Regissör Bill Schumacher
Manus Adrian Boberg Tapio Leopold Niclas Carlsson Tove Eriksen Hillblom Filippa Holm
Produktion

Vad hände med Åke i Bert?

Skådespelaren Oliver Loftéen är död. Loftéen, som slog igenom med rollen som Åke i tv-serien Bert, blev 42 år gammal. – Han var en fallen stjärna, som nu har slocknat, skriver hans syster Josefine Loftéen till Aftonbladet. Oliver Loftéen har dött berättar hans familj.

Vem spelar Åke i Berts dagbok?

Vid sin sida har han kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv) samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen). I jakten på kärlek stöter Bert på alla möjliga hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga acneutbrott.

Vart kan man se Bert filmerna?

Se Bert online här – Streama gratis på TV4 Play.

Hur många år är Bert Ljung?

Berts dagbok är en ungdomsroman i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson. Boken utkom 1987 och handlar om Bert Ljung från 14 januari till 4 juni under det kalenderår han fyller 12 och går vårterminen i 5:an.

Var är Bert inspelat?

Bert i Berts dagbok Filmen är till stora delar inspelad i Solna och Sundbyberg där Bert, förutom kärleken, även tampas med mobbaren Klimpen. Till sin hjälp har han vännerna Lill-Erik och Åke. – Det var superkul!

Vem gjorde Berts dagbok?

Berts dagbok[redigera | redigera wikitext] Berts dagbok är en ungdomsroman i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson. Boken utkom 1987 och handlar om Bert Ljung från 14 januari till 4 juni under det kalenderår han fyller 12 och går vårterminen i 5:an.

Vart kan man se gamla Bert serien?

Vem dog i Bert?

Share this post