Populära

Hur lange har SLU funnits?

Hur länge har SLU funnits?

SLU är ett ungt universitet med gamla anor. Det bildades 1977 efter en sammanslagning av Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan och Veterinärhögskolan samt Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och Veterinärinrättningen i Skara.

Vem äger SLU?

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett svenskt statligt universitet med ansvar för areella näringar.

Hur många jobbar på SLU?

SLU:s personalvolym har under perioden 2016–2020 ökat med 370 årsarbetare (13 procent). Jämfört med 2019 är ökningen 82 årsarbetare (3 procent) till 3 155 års-arbetare. Medelantalet anställda uppgick till 3 933personer.

Hur är SLU?

SLU är ofta högt placerad i de olika universitetsrankningarna som görs världen över. SLU är världsledande i forskning inom flera områden. I exempelvis Times Higher Education Young University Ranking placeras SLU på 36:e plats på världslistan och som Sveriges bästa ”unga universitet”.

Vad gör SLU?

SLU forskar och utbildar om mat, rent vatten, material och energi, liksom om sällskapsdjur, hälsa och hållbara städer.

Är SLU en bra källa?

SLU i världstoppen SLU är världsledande i forskning inom flera områden. I exempelvis Times Higher Education Young University Ranking placeras SLU på 36:e plats på världslistan och som Sveriges bästa ”unga universitet”.

Kan man bli på SLU?

Universitetsutbildning: Som miljöspecialist, miljöhandläggare, miljösamordnare, miljöstrateg eller miljökoordinator jobbar du med bland annat miljö- och naturskydd. För att jobba med detta krävs att du har en universitetsutbildning i natur och miljö. En sådan utbildning kan du få på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Har läst på SLU?

När du läst klart programmet kan du ta ut en yrkesexamen. På ett generellt program fördjupar du dig inom ett ämnesområde. Kurserna har kombinerats så att du får en väl sammansatt utbildning och kan ta ut en generell examen när du är klar.

Hur kommer man in på SLU?

Du måste ansöka senast den sista anmälningsdagen. Skicka ansökan till antagningsenheten på SLU. Om du söker en utbildning sent och det finns platser kvar kan du bli antagen trots att du redan är antagen till 45 hp.

Share this post