Frågor

Vad hander om man rakar ta for mycket nasspray?

Vad händer om man råkar ta för mycket nässpray?

Avsvällande nässprayer och droppar med xylometazolin eller oximetazolin kan innebära risk vid feldosering, särskilt hos spädbarn. Symtom kommer snabbt och kan visa sig som slöhet, oro samt bleka och kalla händer och fötter. Ring Giftinformation om ett barn fått för hög dos, eller kommit åt att dricka näsdroppar.

Hur länge ska man göra uppehåll med nässpray?

Vid användning under längre tid än 10 dagar i följd kan Otrivin ge nästäppa. Effekten märks inom några minuter och varar i upp till 10 timmar. 1. Snyt ur näsan.

Vad händer om man tar för mycket Otrivin?

Otrivin Comp skall inte användas längre än 7 dagar i följd. Om symtomen kvarstår, kontakta läkare för rådgivning. Långvarig eller överdriven användning kan orsaka att nästäppan återkommer eller förvärras samt svullnad av nässlemhinnan. Undvik att spraya Otrivin Comp in i eller omkring ögat.

Kan man använda för mycket nässpray?

Överanvändning av nässpray Avsvällande nässpray kan orsaka nästäppa om du använder det för länge eftersom slemhinnan i näsan då har vant sig vid behandlingen. Om du har använt nässpray i mer än 10 dagar så svullnar nässlemhinnan upp direkt om du inte använder nässprayen. Du har då utvecklat ett slags nässpraysberoende.

Hur många gånger kan man använda nässpray?

Du kan använda slemhinneavsvällande sprejer och näsdroppar mot nästäppa när du är förkyld. Men du ska inte använda dem i mer än tio dagar i följd.

Hur länge kan en nässpray vara öppen?

På förpackningen står hur länge du kan använda läkemedlet. Vissa läkemedel kan bara användas en viss tid efter att förpackningen har öppnats. Då är det bra att skriva öppningsdatum på förpackningen. Fråga på ett apotek om du är osäker på hur länge ett läkemedel går att använda.

Hur länge håller en öppnad nässpray?

Näsdroppar och nässprayer som är vattenbaserade Endast till en patient En behandlingsperiod Okonserverade beredningar används dock längst 10 dagar.

Hur många gånger kan man använda nässpray per dag?

Använd inte mer än 3 sprayduschar dagligen i varje näsborre. Används högst 10 dagar i följd.

Varför ska man inte använda nässpray mer än 10 dagar?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång. Du kommer att vara täppt i några dagar innan det blir bättre.

Hur fungerar ipratropiumbromid?

Ipratropiumbromid och salbutamol hör båda till gruppen luftrörsvidgande läkemedel. De gör det lättare för dig att andas genom att öppna upp luftvägarna. Detta sker genom att läkemedlet förhindrar att den glatta muskulatur som omger luftvägarna dras ihop och därmed hålls luftvägarna öppna.

Hur länge kan man använda Otrivin?

Otrivin Menthol kan användas av vuxna och ungdomar som fyllt 12 år högst 10 dagar i följd. Överdriven eller långvarig (över 10 dagar) användning utan pauser kan öka nästäppan. Om nästäppan fortsätter länge, ska läkare kontaktas.

Share this post