Ny

Hur viktigt ar CCA?

Hur viktigt är CCA?

Batteriets CCA är det som avgör vilken startkraft du har, vilket är extra viktigt när utetemperaturen sjunker. Siffran står för det antal ampere ett batteri kan leverera under 30 sekunder vid en temperatur på – 17,8 grader Celsius innan spänningen sjunker under miniminivå. Ju högre CCA, desto bättre!

Är biltemas AGM-batteri bra?

Två olika batterier med gjorda med samma teknik AGM. Det är bara dom som vet vad just deras batteri är avsett för, ingen annan. Men generellt så skulle jag säga att Biltema har rätt, AGM har sin stora fördel i att kunna ta emot och leverera mycket ström under kort tid vilket är precis så ett startbatteri ska vara.

Varför köpa AGM-batteri?

AGM-batterier är läcksäkra och kan även hantera lutningar och olika vinklar utan problem. Det är anledningen till, i kombination med dess höga vibrationstålighet, att AGM-batteriet är ett så populärt val bland off-road- och motorcykelåkare.

Vem tillverkar Volvos batterier?

Både Polestar och Volvo har nu skrivit kontrakt med två tunga tillverkare av batterier. Polestars och Volvos elbilar kommer att utrustas med litiumjonbatterier från CATL (Contemporary Amperex Technology) och LG Chem. Det står klart efter ett ”mångmiljardskontrakt” mellan tillverkarna och Volvo Cars.

Vad betyder CCA en på batteri?

Kallstartström (CCA) – CCA är avgörande för god startkraft. Det är det antal ampere ett batteri kan leverera i 30 sekunder vid en temperatur på -17,8 grader Celsius innan spänningen sjunker under minimigränsen.

Vad är nyttan med ett högt CCA tal hos ett batteri?

Kallstartström (CCA) – CCA-värdet är avgörande för god startkraft. Värdet anger hur många ampere ett batteri kan leverera i 30 sekunder vid en temperatur på –17,8 °C innan spänningen faller under minimigränsen. Reservkapacitet (RC) – hjälper till att ge kraft åt fordonets elsystem om generatorn inte fungerar.

Share this post