Rekommendationer

Hur kontrolleras Arbetsgivarintyg?

Hur kontrolleras Arbetsgivarintyg?

Steg 1. Du fyller i. Arbetsgivaren fyller i intyget. Logga in på arbetsgivarintyg.nu med din e-legitimation.

  • Steg 2. Arbetstagaren kontrollerar. Arbetstagaren kontrollerar intyget.
  • Steg 3. Arbetstagaren skickar. Arbetstagaren skickar intyget till sin a-kassa.
  • Steg 4. Klart. Nu är det klart!
  • Hur länge ska man behöva vänta på ett arbetsgivarintyg?

    Det finns inga lagregler på hur lång tid det ska ta att få ett arbetsgivarintyg. Däremot ska arbetsgivaren utfärda ett sådant intyg på begäran (47 § andra stycket lagen om arbetslöshetsförsäkring se här). Arbetsgivaren bör alltså göra detta utan oskäligt uppehåll från det att du begärt intyget.

    Vad kostar a kassa transport?

    Medlemskapet kostar bara 130 kronor per månad. Är du medlem i både a-kassan och facket kan du även omfattas av Inkomstförsäkringen, vilken kan ge dig rätt till upp till 80% av din inkomst.

    Hur länge måste man ha varit med i a-kassa för att få ersättning transport?

    Du kan få ersättning när du har varit medlem i Transport och i en a-kassa i minst 12 månader. Blir du arbetslös och får beslut om a-kassa kan du ansöka om kompletterad ersättning från inkomstförsäkringen.

    Vad krävs för att få a-kassa transport?

    Du måste vara anmäld som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Du måste du kunna arbeta och kunna säga ja till 3 timmar varje arbetsdag och minst 17 timmar varje vecka. Din avsikt ska vara att arbeta och du får inte ha något hinder för att ta ett arbete.

    Vad händer efter 300 dagar a-kassa transport?

    När man använt alla 300 (450 för dig med barn under 18 år) ersättningsdagar och innan dess inte uppfyllt ett nytt arbetsvillkor upphör rätten till ersättning från oss. Vi informerar dig när färre än 70 dagar återstår av ersättningsperioden ifall vi ser att ett nytt arbetsvillkor är uppfyllt.

    Vilken a-kassa för chaufförer?

    Transports a-kassa är till för de som är anställda eller tidigare har varit det inom transportsektorn. Genom att vara medlem här ser man till att man kan få arbetslöshetsersättning om man skulle bli arbetslös.

    Share this post