Blogga

Hur lange klarar sig elefantora utan vatten?

Hur länge klarar sig elefantöra utan vatten?

De som är mest tacksamma att ha hand om hemma hos mig är mina elefantöron och skvättiväg. De klarar sig fint en vecka eller två utan vatten så länge de får stå i dagsljus men inte i direkt sol.

Hur ska man vattna elefantöra?

För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad. Under sommarhalvåret kan du ge den lite extra gödning ungefär varannan vecka och hålla den lagom vattnad.

Varför viker sig bladen på elefantöra?

Kanske är det vattningen det är fel på? Placera den inte heller i full sol utan i ljus halvskugga. Vattna den i kanten av krukan, inte inne i växten eftersom den inte gillar vatten på stjälkarna. Använd ljummet vatten, gärna regnvatten, som inte får stå kvar i ytterkrukan.

Varför får mitt elefantöra gula blad?

Elefantöra brukar markera tydligt med gula blad om den får för mycket vatten. På samma sätt som då elefantöra får mörka fläckar på bladen kan gula blad bero på att växten får för mycket vatten, står för kallt eller står för mörkt.

Hur ofta ska man vattna Palettblad?

Palettblad behöver inte så mycket vatten. Vattna därför lite och ofta. Jorden ska vara lätt fuktig, varken för torr eller blöt. Palettblad växer snabbt och kan behöva planteras om emellanåt.

Kan elefantöra stå i vatten?

Skötselråd Elefantöra: Omvård: Lätt att sköta om och passar även dig som inte har gröna fingrar. Vattning: Ca en gång i veckan. Vattna normalt och låt jorden torka upp mellan vattningarna.

Varför växer inte elefantöra?

Se till att jorden inte är kompakt och tung – ditt elefantöra gillar inte vatten runt fötterna och behöver syre för att må bra och överleva. Håll elefantörat lagom vattnad (den ska inte vara alltför blöt) – och låt den torka ut mellan vattningarna.

Hur får man elefantöra buskig?

Du kan forma Elefantöra till att bli buskigare genom att beskära toppen, så förgrenar den sig. Gör en stickling av toppen så får du en ny planta. Om din Elefantöra blir lång och sned, kan du räta upp den med hjälp av en blompinne.

Share this post