Innehållsförteckning
Vad händer om man tar för mycket Buventol?
Om du använt för stor mängd av Buventol Easyhaler Om du har tagit för stor dos kan du få huvudvärk, hjärtklappning, muskelkramp, rastlöshet, darrningar, yrsel, illamående, muntorrhet och trötthet. Om du har fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.
Hur många puffar Buventol?
Vuxna och barn över 6 år: 100-200 mikrogram 1-4 gånger dagligen. Vid anfallskupering kan ytterligare inhalationer tas. Det är viktigt att patienten instrueras att göra en snabb och kraftig inandning genom munstycket. Observera att patienten inte får andas ut i munstycket.
Hur används Inhalationsbehandling?
Inhalationsbehandling innebär att läkemedel ges med inandningsluften. Läkemedlet verkar då lokalt i luftvägarna, vilket ger en snabb och bra effekt medan det blir få eventuella biverkningar av medlet. Läkaren ordinerar läkemedel och den dos som ska administreras.
Hur mycket astmamedicin kan man ta?
Om din astma är lindrig kan det räcka med att ta inhalationskortisonet en gång per dag. Har du däremot svåra besvär kan det vara nödvändigt att ta det upp till fyra gånger per dag. Inhalatorer innehåller även olika typer av luftrörsvidgande läkemedel.
Hur länge kan man ta Buventol?
Buventol Easyhaler innehåller salbutamol som vidgar luftrören och gör det lättare att andas. Den är snabbverkande och används vid behov vid astmasymtom eller för att underlätta andningen vid kroniskt obstruktiv lungsjukdom. Effekten inträder inom ett par minuter och varar i cirka 4-6 timmar.
Hur ska du hjälpa en person med läkemedel som inhaleras?
Pulverinhalator – instruktionsfilmer
- Andas ut fullständigt bredvid inhalatorn.
- Andas in snabbt för att frigöra dosen.
- Håll andas så länge du orkar efter inhalationen.
- Om läkemedlet finns i kapsel så krävs två inhalationer för att få i sig dosen.
- Förvara torrt och andas aldrig ut i inhalatorn.
Om du använt för stor mängd av Buventol Easyhaler Om du har tagit för stor dos kan du få huvudvärk, hjärtklappning, muskelkramp, rastlöshet, darrningar, yrsel, illamående, muntorrhet och trötthet.