Blogga

Varfor pruttar min katt?

Varför pruttar min katt?

Oftast beror fisandet på en reaktion mot foder. En del foder innehåller fibrer som är svårsmälta och ger upphov till gaser, till exempel bönor eller ärtor. Olika tarmkatarrer och bukspottkörtelproblem kan ge upphov till gaser.

Nej, det skall inte vara ett ständigt fisande och lös mage. Foderbyten är något man alltid kan prova på egen hand. Testa gärna minst två olika typer av skonsamma foder. Även avmaskningar kan försökas om katten mår bra i övrigt.

Vad ska man ge en katt som är dålig i magen?

Vid tillfälliga och lindriga besvär kan du sätta in skonkost några dagar. Det finns speciella dietfoder hos veterinär. Du kan också ge din katt kokt fisk eller kokt kyckling i mindre, men fler portioner än vanligt. Håll koll på att din katt verkligen får i sig mat.

Vad är fel på min katt?

Även om tecknen på åldrande är olika hos varje enskild katt finns det några gemensamma åldrandeprocesser som varje katt genomgår. Lukt, smak och hörsel försämras, vilket påverkar kattens aptit. Den kan också påverkas av tandproblem som tandslitage, tandköttssjukdom eller tandlossning.

Kan man ge katt laktosfri grädde?

Sv: Göda utsvulten katt. Laktosfri grädde är säkrast. ja. Vets råd verkar vettiga.

Kan katter dricka laktosfri grädde?

Men många klarar av det bra ändå, de flesta katter, hundar och säkert även igelkottar tål att dricka vanlig mjölk. Mjölksockret, laktosen, kan hos många individer ge diarré om den inte kan brytas ned i tarmen. Laktosintoleranta djur och människor kan därför dricka laktosfria mjölkprodukter.

Är kokt ris bra för katter?

Det viktigaste när det gäller diarré är att ge katten dietmat bestående av kokt vit fisk eller kyckling blandat med ris eller potatis ett par dagar. Det är mycket viktigt att du plockar bort den ”vanliga” maten och ger fri tillgång på vatten.

Veterinären svarar: Gaser eller fisande beror ofta på en reaktion mot kattens foder. Det kan vara ett foderbyte eller att katten inte tål fodret, även om den ätit fodret en längre tid. Mitt råd är att testa ett annat, lättsmält foder. Hjälper inte det så boka tid hos veterinär för en undersökning.

Share this post