Rekommendationer

Vad gor marinbiologer?

Vad gör marinbiologer?

Marinbiologi är forskning inom biologin som studerar djur, växter och organismer i havet, oavsett om dess arter har nära taxonomiska släktingar som lever i en annan miljö. Ämnet ligger nära andra vetenskaper, som oceanografi och zoologi.

Vad kan biologer jobba med?

Biologer arbetar framför allt med frågor som rör vår hälsa eller miljö. Biologer inriktade mot hälsa arbetar ofta med kvalitetstestning, provning och produktutveckling. De finns i life science-branschen bland annat inom läkemedelsindustrin samt i hälso- och sjukvården på diagnostiska laboratorier.

Vad krävs för att bli marinbiolog?

I Sverige finns marinbiologiutbildning vid Stockholms universitet, Göteborgs universitet och Lunds universitet. Du kan söka på antagningspoängen dit på UHR.se. Man kan läsa Kandidatprogram i marinbiologi och det tar tre år. Sedan kan man fortsätta och ta en master vilket är 2 år till.

Vad kan man bli om man pluggar biologi?

Som biolog kan man bl a arbeta som molekylärbiolog, zoolog, fysiolog, etolog eller ekolog – inom exempelvis läkemedelsforskning, i djurparker, på laboratorier, länsstyrelser, kommuner eller inom djurskydd, naturvård, rättsgenetik etc.

Hur lång utbildning till biolog?

Vilken utbildning krävs för att bli Biolog Kandidatexamen 180 högskolepoäng eller 3 år varav minst 90 högskolepoäng i ditt huvudämne. Efter kandidatexamen kan du läsa vidare på avancerad nivå. Magisterexamen omfattarsammanlagt 240 högskolepoäng, ytterligare 60 högskolepoäng genom ett års heltidsstudier.

Vad gör man som ekolog?

En ekolog har fördjupat sig i studier om hur de levande organismerna samspelar med sin miljö. Deras arbete handlar mycket om långsiktig planering och nätverksskapande. Viktiga frågor kan vara biologisk mångfald och hållbar utveckling.

Vad ingår i biologi?

Biologi är ett naturvetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att veta mer om sig själv och sin omvärld. Det är läran om livet, dess uppkomst, utveckling, former och villkor. Biologins sammanhang är ofta komplexa och studeras på olika nivåer, från den enskilda molekylen till globala ekosystem.

Share this post