Populära

For vilka transporter galler ADR regelverket?

För vilka transporter gäller ADR regelverket?

Förkortningen ADR står för Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route (franska), och European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road (eng elska). RIDS gäller för internationell och nationell transport av farligt gods på järnväg.

Vad är största tillåtna volym för en bränsletank?

IBC-behållare som har godkänts för vägtransport För bränsle får IBC-behållarens volym vara högst 3 000 liter.

Vad är Meg container?

MEG Container Transportutrustning som består av element vilka är förbundna med varandra med samlingsrör och monterade i containerram (se definition container). Med element avses gasflaskor, storflaskor, tryckfat, gasflaskpaket och tankar.

Vad räknas inte som en förpackning ADR?

Förpackningar för allt farligt gods skall (med undantag av klass 2, och vissa delar av klass 7) vara provade och godkända till sin konstruktion av behörig provningsplats, d.v.s. typgodkända. Undantaget är innerförpackningen i en s.k. kombinationsförpackning.

Vad är största tillåtna volym för en bränsletank tank som är till för fordonets framdrivning?

När sådant gods består av brandfarliga vätskor, transporterade i återfyllningsbara behållare fyllda av eller åt privatpersoner, får mängden inte överstiga 60 liter per behållare och totalmängden inte överstiga 240 liter per transportenhet.

Vad står S för i ADR-s?

ADR är en förkortning för Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route och översatt, europeiskt regelverk för internationell transport av farligt gods på landsväg. I ADR-S, står bokstaven S för den svenska utgåvan.

Vem är ansvarig för att godsdeklarationen är korrekt?

För varje transport av farligt gods ska avsändaren utfärda godsdeklaration (dangerous goods declaration) på svenska vid landtransport och vanligtvis på engelska – vid internationell transport. Både avsändaren och transportören ska spara en kopia av detta dokument i tre månader.

För vilka transporter ska man ha 1.3 utbildning och vad ingår i den utbildningen?

Farligt Gods – 1.3 utbildning Alla personer som är inblandade i en transport av farligt gods ska vara utbildade. Det gäller både personal som endast arbetar med t. ex. ordermottagning/dokumenthantering och den personal som hanterar gods och/eller transportenheter.

Share this post