Allmänning

Vad gor man i naturvetenskaplig specialisering?

Vad gör man i naturvetenskaplig specialisering?

Exempel på kunskapsområden kan vara astronomi, ekotoxikologi, etologi, fysiologi, geofysik, genetik, kvartärgeologi, kvantkemi, limnologi, miljökemi, näringslära och strålningsfysik. Begrepp, teorier, modeller och metoder inom kunskapsområdet och hur dessa har vuxit fram. Experiment, fältstudier eller observationer.

Vad är naturvetenskaplig specialisering?

Ämnet naturvetenskaplig specialisering möjliggör en inomvetenskaplig eller tvärvetenskaplig fördjupning inom ett valt naturvetenskapligt kunskapsområde. som beroende på valt kunskapsområde bygger på kursen biologi 2, kursen fysik 2 eller kursen kemi 2. Kursen kan läsas flera gånger med olika innehåll.

Vad krävs för att något ska vara naturvetenskapligt?

Empiriska mätningar, testbara hypoteser och andra arbetssätt används inom naturvetenskapen för att skapa förklaringsmodeller. Naturvetenskapen har etablerat sig som en pålitlig vetenskap som ligger till grund för många beslut i samhället och har även en betydande roll i skolans läroplan.

Vad kan naturvetenskapen användas till?

Ämnet naturkunskap är till sin karaktär tvärvetenskapligt med en grund i biologi, fysik, geovetenskap och kemi. I ämnet behandlas hälsa, energi och hållbar utveckling, kunskapsområden som har vuxit fram där naturvetenskap möter samhällsvetenskap.

Hur hög Merit krävs för natur?

När det gäller hur många poäng du behöver för att komma in på Naturvetenskapsprogrammet beror det på vilken skola du vill gå på och det varierar också från år till år. Riknssnittet för Naturvetenskapsprogrammet år 2016/2017 var 272,3 poäng. Men det betyder inte att det kommer vara det i skolan du söker.

Vad läser man första året på natur?

Du lär dig om naturvetenskapens historia, hur naturvetenskap och samhällsutveckling har påverkat och påverkar varandra samt om naturvetenskapens roll i miljöfrågor. Under utbildningen läser du en hel del matematik, och du använder även dina mattekunskaper inom andra ämnesområden, som kemi och fysik.

Vad ingår i naturkunskap 1?

Kursen Naturkunskap 1b innehåller följande huvudmoment:

  • Grundläggande kemi.
  • Ekologi.
  • Energi.
  • Miljö.
  • Människokroppen.
  • Genetik.

Hur många poäng Naturvetenskapsprogrammet?

Naturvetenskapsprogrammet består av: Gymnasiegemensamma ämnen, 1150 poäng. Programgemensamma ämnen, 450 poäng. Inriktningsämnen, 300–400 poäng. Individuellt val, 200 poäng.

Vilka är de naturvetenskapliga ämnena?

Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Vilka kurser läser man på natur åk 1?

Du läser fördjupande kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen ger en bred grund och är en av Sveriges äldsta gymnasieinriktningar. Du läser inte bara naturvetenskap utan också samhällskunskap och geografi.

Vad är skillnaden mellan naturkunskap 1a1 och 1b?

Naturkunskap 1b är en kurs på 100 gymnasiepoäng. Den motsvarar summan av två 50 poängskurser: Naturkunskap 1a1 och 1a2. Kemi 1 är en annan 100 poängskurs och Biologi 1 och Fysik 1a är ännu två andra 100 poängskurser.

Share this post