Populära

Vem ater Pelargonblad?

Vem äter Pelargonblad?

Bladlus är den vanligaste ohyran på pelargoner. Det finns många olika arter. Persikebladlusen är en av de vanligaste och den som tycker bäst om pelargoner.

Varför krullar sig bladen på pelargoner?

Om pelargonbladen rullar ihop sig men inte torkar, brukar orsaken vara antingen att pelargonen står för kallt eller har fått för mycket vatten. Du bör nog minska vattningen och eventuellt placera pelargonplantan varmare om den skulle stå för kallt.

Varför tappar pelargonen blad?

Är det kring rumstemperatur håller sig pelargonerna fina och kan blomma hela vinter om de får tillgång till extra ljus i form av växtbelysning, men de klarar sig utan. Då blir de dock oftast rätt fula och riskerar tappa blad. Allat beroende av hur nära fönster de står.

Vilka djur äter pelargoner?

Rådjuren är lika sugna på grönsaker som du är, och dina rosor och pelargoner blir smaskiga efterrätter.

Hur får man kraftiga pelargoner?

Ska krukan stå utomhus är det viktigt att du tänker på att välja en kruka med hål i botten så att den dränerar bort överflödigt vatten, det förhindrar att din pelargon står för blött. Använd sedan pelargonjord för att plantera om pelargonen i, då kommer du att få en betydligt större och finare planta.

Hur får man pelargoner att blomma om?

Näring till pelargonerna Blomman behöver gödning för att växa bra och blomma bra. Välj en näring med låg kvävehalt. Mycket kväve gör att pelargonen växer sig stor, men blommar mindre.

Varför blir bladen på pelargonen röda?

Ibland kan ett eller flera blad på en pelargon färgas röda. Det röda brukar oftast synas närmast bladkanterna men kan också breda ut sig på en större del på ett eller flera av bladen. Denna missfärgning kan bero på olika saker som för lite eller för mycket vatten, obalans i näringstillförseln, pH-värdet i jorden osv.

Vilka blommor äter inte harar och rådjur?

Lökväxter

  • Allium.
  • Hyacint.
  • Snödroppe.
  • Pingstlilja.
  • Påsklilja.
  • Pärlhyacint.
  • Trädgårdsiris.
  • Kungsängslilja.

När man ser tydliga bett av att något mumsat på pelargonbladen, så är det oftast en fjärilslarv som varit framme. Det är inte alltid man ser de glupska larverna. De kan sitta på undersidan av bladen eller ytligt i jorden.

Share this post