Ny

Var far man skjuta med pilbage?

Var får man skjuta med pilbåge?

Får man skjuta pilbåge hemma i trädgården?

  • Det är alltså tillåtet att skjuta pilbåge hemma i trädgården (om din kommun tillåter detta)
  • Är man under 18 år och vill skjuta hemma i trädgården krävs det att en vuxen är med dig.
  • Är man under 18 år kan man söka om lov hos polisen för skytte på tomten hemma.

Är det olagligt att ha pilbåge?

Till skillnad från t ex skjutvapen och armborst gäller inget krav på tillstånd (vapenlicens) för innehav av pilbågar (compound, långbågar, recurve). Trots detta har lagstiftaren gjort användande av pilbågar inom vissa områden föremål för tillståndsplikt.

Får man äga armborst?

Introduktion. Idag räknas armborst som ett vapen och det krävs att man har en vapenlicens för att äga ett. Genom att vara en aktiv skytt i en skytteklubb och vara ansluten till Svenska Armborstunionen kan man få en licens. En armborst får inte användas för jakt i Sverige utan det får bara användas till målskjutning.

Får man jaga med armborst?

Armborst får inte användas vid jakt i Sverige, däremot får det användas vid målskytte, men vapenlicens krävs. I Sverige finns några hundra aktiva armbortskyttar, enligt Gustav Malmborg som är ordförande för världsorganisationen för armborstskytte, WCSA. Han ser tjuvjakt med armborst som ett allvarligt problem.

Får man skjuta Airsoft på tomten?

Luft-, airsoft- och paintballvapen är som huvudregel tillståndspliktiga. Dessa typer av vapen, vilka oftast drivs med kolsyra, luft eller fjäder och skjuter iväg kula, pil eller färgampull kan i vissa fall anses effektbegränsande enligt vapenlagen.

Var kan man köpa en armborst?

WOLFSZEIT tillverkar, importerar och säljer armborst samt tillbehör som vann de flesta mästerskap.

Är det licens på armborst?

Armborst är idag ett vapen för vilket det krävs licens för att inneha. För att få licens på armborst måste man vara aktiv skytt i en skytteförening som är ansluten till Svenska Armborstunionen.

Share this post