Blogga

Hur anvander man Trallrent?

Hur använder man Trallrent?

Blanda 1 del Trallrent till 9 delar vatten, eller en burk Trallrent till 4,5 liter vatten. Häll medlet i kallt vatten i ett öppet plastkärl under omrörning. Låt blandningen stå i ca 5–10 minuter och rör sedan om igen innan du börjar rengöringen. Använd blandningen inom 2-4 timmar.

Hur tvätta altan med såpa?

Tvätta och behandla trätrallen och altanen med såpa

  1. Börja med att tömma altanen/trallen på saker.
  2. Borsta först av altanen/trallen för att sedan skrubba den med såpa och vatten i brädernas längdriktning.
  3. Efter att altanen/trallen är skrubbad är det dags att skölja av den med kallt vatten.

Kan man tvätta altanen med högtryckstvätt?

Att rengöra med högtryckstvätt är ett effektivt och smidigt sätt att rengöra träytor på, men tänk på att inte gå ut för hårt. Kör du maximal effekt är risken stor att du också spolar bort ytveden i träet. Minska i stället på trycket och spola ut vatten uppblandat med såpa eller diskmedel jämnt över hela altanen.

Vilken såpa är bäst till altanen?

Svaret är att du ska välja en överfettad såpa, en fet såpa. Det behöver man för att återfetta och behandla träet. En såpa som inte är återfettad rengör självklart MEN den torkar ut istället för att återfetta.

Hur använder man Terrasstvätt?

Det går faktiskt dubbelt så snabbt som med en vanlig högtryckstvätt. Om du väljer en terrasstvätt med handtag fungerar den också bra till vertikala ytor som exempelvis garageporten. Gör så här: Applicera tvättmedel och låt det verka. Tvätta därefter med terrasstvätten och skölj sedan av.

Hur kan man tvättar en altan?

Tvätta altanen Börja med att spola av hela altanen med vatten. Det allra smidigaste är att använda en vattenslang eller en högtryckstvätt. Högtryckstvätt är effektiv för att få bort smuts men tänk på att inte hålla munstycket för nära träet då det skada träets yta om trycket blir för hårt.

Vad är det för skillnad på gul och grön såpa?

I södra Sverige användes förr hampa för tillverkning av såpa. Hampan gjorde såpan grön. I norra Sverige användes däremot animaliska fetter, vilket gjorde såpan gul. Dessa traditioner sitter djupt rotade och många skulle aldrig köpa en såpa av en annan färg än den de är vana vid.

Hur använder man Västerbottenssåpa?

– Ta en klick på en ecofiberduk eller svamp, fukta lätt och jobba upp ett tjockt skum. Det kommer sitta kvar och inte likt städspray rinna av. Låt verka, torka sedan av med fuktad trasa. Duschväggar kan du spola av.

Vad ska man tvätta trädäcket med?

Rengör ditt trädäck Det första du gör är att skura trädäcket för att få bort ingrodd smuts. För detta krävs en hink med vatten, miljövänlig såpa och en skurborste – bra för både plånboken och miljön. Spola av ytorna med vattenslang och skrubba lätt med såpavatten. Du kan vid behov även använda terrasstvättmedel.

Hur får man bort grönt från altanen?

Att rengöra trädäck och ta bort gröna alger

  1. Först skurar vi däcket med såpa (gulsåpa eller grönsåpa spelar ingen roll) för att få bort smuts. Var noga med att skölja bort smutsen.
  2. För att få bort de gröna algerna rollar (målarroller med skaft) vi sedan hela däcket med 12% Ogräsättika som vi köper på 5-liters dunk.

Vad är Överfettad såpa?

heltorkande olja, vilket i praktiken innebär att ännu mer olja blir kvar i såpan när den försåpats, en sk. överfettad såpa.

Är Terasstvätt bra?

Därför ska du ha en terrasstvätt Terrasstvätten monteras enkelt på din högtryckstvätt och förvandlar hårt arbete till en enkel och rolig match. Även flertalet experter tar upp fördelarna med en terrasstvätt.

Share this post