Blogga

Vilket ar det vanligaste namnet i Spanien?

Vilket är det vanligaste namnet i Spanien?

De mest populära namnen på flickor i Spanien är just nu Sofia och Isabella. Bland de tio mest populära flicknamnen hittas även Lucía, Camila, Valentina, Martina, Valeria, Emma, Victoria, och Luciana.

Vad betyder namnet Esmeralda?

Esmeralda är ett spanskt kvinnonamn som är bildat av det medeltidslatinska ordet smaraldus som i sin tur härstammar från det grekiska ordet smaragdos med betydelsen lysande. Den 31 december 2014 fanns det totalt 1 292 kvinnor folkbokförda i Sverige med namnet Esmeralda, varav 509 bar det som tilltalsnamn.

Hur många heter Leonardo?

1 957 män heter Leonardo i förnamn. Av dessa har 1 208 Leonardo som tilltalsnamn. Snittåldern är 20.5 år. 4 kvinnor heter Leonardo i förnamn.

Hur många heter Celia i Sverige?

Hur många heter Celia i Sverige? 542 kvinnor heter Celia i förnamn. Av dessa har 377 Celia som tilltalsnamn. Snittåldern är 22.8 år.

Vilket land kommer namnet Miranda ifrån?

Namnet kommer från latinets mirandus som betyder förvånad, häpen eller beundransvärd. Troligen förekommer namnet för första gången i William Shakespeares pjäs Stormen. En av Uranus månar heter Miranda, se Miranda (måne).

Hur många i Sverige heter Esmeralda?

Hur många heter Esmeralda i Sverige? 1 647 kvinnor heter Esmeralda i förnamn. Av dessa har 681 Esmeralda som tilltalsnamn. Snittåldern är 15.3 år.

Vad betyder namnet Leonardo?

Vad betyder Leonardo? Från den gamla tyska Lewenhart, ett ämne bestående av lewo (Lejon) och hart (stark, modig, hjärt): Därmed ”stark som ett lejon, eller Lejonhjärta”. Det är i grunden samma namn som det svenska Lennart.

Vad betyder namnet Celia?

Celia är ett latinskt namn som är bildat av ordet coelum som betyder himmel. Det kan även vara en engelsk kortform av det latinska namnet Cecilia som betyder blind, bländad. Namnet har funnits i Sverige sedan 1800-talet. Namnet härstammar från det romerska familjenamnet Caelius.

Vad har Spanien för nationalrätt?

Framförallt paella, som nästan kan ses som Spaniens nationalrätt även om den inte rent formellt är det. Paellan kommer från Valenciaregionen men finns numer över hela Spanien, den är vida känd som en spansk delikatess.

När har Miranda namnsdag?

Miranda har ingen namnsdag i Sverige.

Share this post