Trendig

Pa vilka kontinenter har man funnit fossil av Stegosauriderna?

På vilka kontinenter har man funnit fossil av Stegosauriderna?

Stegosauriderna hade sin guldålder vid skiftet mellan jura och krita. De härstammade från den primitivare familjen Huayangosauridae, som ibland räknas till samma familj. Man har hittat lämningar från Stegosaurider i Asien, Indien, Europa, Afrika och i Nordamerika.

Vilken grupp av Ornithischier har en näbb?

Fågelhöftade dinosaurier (ornithischier) var den ena gruppen av dinosaurier, där den andra gruppen är ödlehöftade dinosaurier (saurischier). Gruppen utgjorde en stor majoritet av de växtätande dinosaurierna….Fågelhöftade dinosaurier[redigera | redigera wikitext]

Systematik
Auktor Seeley, 1888
Underordnade taxa

Vilka dinosaurier tillhör Ornithischia?

Ornithosceliderna delas upp i två större grupper, theropoderna och ornithischierna. Theropoderna är den grupp som inkluderar de flesta av de köttätande dinosaurierna och ornithischierna är den grupp som inkluderar de flesta växtätande dinosaurierna förutom sauropodomorpherna och vissa theropoder.

Vem upptäckte dinosaurier?

Först på 1800-talet kom vetenskapen fram till insikten att Plots ben kom från någon sorts stor reptil. Den brittiske paleontologen Richard Owen jämförde år 1842 lårbenet med flera andra fynd. Han kunde slå fast att de tillhört samma art, som han gav namnet dinosaurie, grekiska för ”fruktansvärd ödla”.

Vilka djur omfattar Dinosauria?

Dinosaurier (Dinosauria), även kallade skräcködlor, är en stor grupp reptiler som tillhör gruppen härskarödlor (Archosauria) och som oftast behandlas som en överordning. Absoluta merparten av grupperna levde endast under Mesozoikum, den era som omfattar de geologiska perioderna Trias, Jura och Krita.

Vilken är den äldsta Ornithischierna?

Pisanosaurus är ett släkte primitiva fågelhöftade dinosaurier (ornithischier) som levde under yngre trias i vad som idag är Sydamerika. Pisanosaurus var en liten, finlemmad 2,27 till 9,1 kg tung dinosaurie som blev cirka 1 meter lång.

Share this post