Allmänning

Ar varda omkan?

Är värda ömkan?

ömkansvärd I filmen framställdes hon som en ömkansvärd förlorare, insnärjd i en livslögn. Etymologi: Ömkansvärd är en sammansättning av ömkan, som betyder medlidande, och värd.

Har den som har koll på läget?

Koll På Läget betyder i stort sett samma sak som varsk. Se fler synonymer nedan.

Är Skvadern Webbkryss?

Skvader är ett fantasidjur med framdel av en hare och bakdel av en tjäder. Skvadern har sitt ursprung i en jakthistoria, ursprungligen berättad av Håkan Dahlmark (1832–1912), flottningsinspektör i Medelpad. Den blev så småningom en tavla och därefter en uppstoppad version.

Vad är FYKA?

Se nedan vad fyka betyder och hur det används på svenska. Detsamma som att yra eller ryka. Lätt dialektalt om snöfall.

Vad betyder stapla?

Ordet stapla är en synonym till trava och ordna och kan bland annat beskrivas som ”lägger i en hög, travar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stapla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder likväl?

Likväl betyder ’ändå’: Han är gammal och likväl ungdomlig till sinnet. Likaväl betyder ’lika gärna’: Du kunde likaväl ha låtit bli.

Har koll synonymer?

Synonymer till koll

  • (vard.) kontroll, kollationering, granskning, check; styrning, ledning; titt, blick; ingen koll ingen aning, nollkoll; total koll superkoll, järnkoll, stenkoll, örnkoll.
  • Användarnas bidrag. känna till, pejl, uppsikt, kännedom, span, inblick.

Har koll korsord?

Synonymer till ha koll

  • medveten,
  • veta.

Vad kallas en korsning mellan hare och tjäder?

Skvadern är ett djur som är en korsning mellan en hare och en tjäder. Det var flottningsinspektören Håkan Dahlmark som först berättade om skvadern i en jakthistoria. Han hävdade att han skjutit ett djur som var hälften tjädertupp, hälften hare.

Share this post