Blogga

Vilka bryr sig om klimatet?

Vilka bryr sig om klimatet?

Klimatförändringarna är idag den viktigaste samhällsfrågan för unga mellan 16 och 25 år. För hela befolkningen är det 47 procent som ser frågan som viktigast. Företag anses vara den tredje mest ansvariga parten när det gäller att stoppa klimatförändringarna.

Vad kan företagen göra för miljön?

Öka effektiviteten i användning av energi och råvaror. Gå från fossila drivmedel till eldrift och de förnybara drivmedel som ger tydliga vinster även ur lokalt luftkvalitetsperspektiv. Minska körsträckan. Öka användningen av resfria möten.

Hur visar ett företag att det är mån om att värna miljön?

Digitala tjänster för miljön Med modern teknik är webbmöten effektiva, prisvärda och bra för miljön. E-fakturor, digitala arkivlösningar och e-signaturer är andra tjänster som gör livet lättare och skonar miljön.

Hur många bryr sig om miljön?

Nästan hälften av alla svenskar mellan 16-79 år oroar sig för hur klimatförändringarna kommer att påverka framtiden (47 procent). – Det känns hoppfullt att just de unga är på rätt spår. Om vi ska vi nå klimatmålen globalt måste koldioxidutsläppen plana ut före 2020 för att därefter halveras ungefär vart tionde år.

Vad kan vi göra för att minska vår klimatpåverkan?

Isolera fönster och dörrar för att minska uppvärmningsbehovet. Du kan minska din energianvändning genom att sänka inomhustemperaturen något. Hushålla med varmvatten och använd diskmaskin istället för att diska under rinnande vatten. Tvätta dina kläder i lägre temperatur och häng din tvätt istället för att torktumla.

Hur arbetar man med företag och miljö i kommunen?

På webbplatsen sverigesmiljömål.se finns stöd och råd för hur företag och kommuner kan jobba med miljö och hållbarhet och bidra till att nå miljömålen. Naturvårdsverket har vägledningar till myndigheter och länsstyrelser för arbetet med Sveriges miljömål.

Hur kan vi arbeta mot dessa miljömål?

Klimatförändringarna är den viktigaste samhällsfrågan idag för unga mellan 16-25 år. Sex av tio tänker på klimatförändringen minst en gång i veckan och oroar sig över klimatets påverkan på framtiden. För befolkningen i sin helhet är andelen strax under hälften. Var femte ung kvinna är vegetarian av klimatskäl.

Share this post