Blogga

Vilka anmarkningar styr klassificeringen?

Vilka anmärkningar styr klassificeringen?

Anmärkningar till avdelningar och kapitel Anmärkningarna kan också ge dig förklaringar till vissa svåra begrepp. För att du ska kunna klassificera din vara rätt måste du läsa anmärkningarna till både avdelningarna och kapitlen, och även varubeskrivningarna i HS-numren.

Vad är framställning av polyester?

Framställning av polyester Polyester är ett syntetiskt, oljebaserat material. Det framställs genom att smälta ner s.k. granulat (flagor) till en flytande massa. Denna massa blåses sedan ut genom en dysa, typ som ett stort duschmunstycke, för att bilda långa fibrer.

Vad är polyester framför bomull?

Polyester är ett syntetiskt material i form av en plastfiber som är mer elastiskt och väldigt motståndskraftigt mot olika väder och slitage. Fördelar med att välja polyester framför bomull kan vara att polyster inte bleknar eller krymper lika lätt som bomullsfibrer, vilket leder till att kläderna håller längre i färg och passform.

Vad är omättad polyester i plastbåtar?

Som ett av materialen i den komposit som så kallade plastbåtar sedan 1950-talet tillverkats av, har omättad polyester (UP, unsaturated polyester) fått en vidsträckt utbredning. Vanligen kombineras UP med härdare och glasfibermaterial, antingen i form av väv eller matta.

Vad är polyester i bemärkelse?

Polyester är i vid bemärkelse en polymer som innehåller estermonomerer i sin kedja. Polyester finns både som härdplast (i omättad form) och som termoplast (i mättad form).

Vad är ett statistiskt nummer?

Statistisk varukod ska användas för uppgiftslämnande till Intrastat. Du använder dig av den Kombinerade nomenklaturen (KN). Varukoden går eventuellt att hitta på fakturan, kan vara = ”HS”, ”hs-number”, ”Customs-code”, ”CN.no”, ”Commodity code”, ”Tariff code”, ”Taric-code”, ”Tariff No”.

Vad är KN kod?

Bakgrund. Kombinerade nomenklaturen (KN) används av samtliga EU-länder i deras utrikeshandelsstatistik och även i EU:s gemensamma tulltaxa. KN 8 (åttasiffriga varukoder) är den mest detaljerade nivån för varuindelning i utrikeshandelsstatistiken (år 2015 cirka 9 400 varugrupper).

Vad är Varubenämning?

varubenämning. varans kvantitet. pris för varje varuslag. eventuella rabatter och vilken typ av rabatter.

Hur förkortas Tullverket?

TV, förkortning för Tullverket.

Share this post