Populära

Vad ar pectoralis major?

Vad är pectoralis major?

Stora bröstmuskeln (pectoralis major) och mindre bröstmuskeln (pectoralis minor) är belägna på överkroppens framsida.

Var sitter pectoralis major?

Stora bröstmuskeln eller musculus pectoralis major är den största muskeln på överkroppens framsida. Muskeln är trekantig, med spetsen av triangeln på överarmen, och basen mitt på bröstet. Den fäster i ena änden på en mycket stor yta i centrum av bröstkorgen och den andra änden i överarmens framsida.

Vad gör bröstmuskler?

Stora bröstmuskeln, pectaralis major, är en viktig muskel för axelleden. Den kan föra armarna in mot kroppen och den hjälper också till vid “kramrörelser”. Alltså en viktig muskel för närhet och kärlek, men även små saker i vardagen som att öppna burklock och grama ur disktrasan.

Hur tränar man pectoralis major?

Bröstflyes med hantlar Börja med hantlarna på sträckta armar, rakt upp över bröstet. Sära sedan på armarna ut åt sidorna. Låt armarna vara lite böjda och låt handflatorna peka uppåt hela tiden. När armbågarna närmar sig jämnhöjd med bröstkorgen är det dags att vända igen.

Var sitter Pectoralis minor?

Pectoralis minor är den lilla bröstmuskeln som ligger under den stora bröstmuskeln. Muskeln kommer från ett utskott på skulderbladet som heter Processus Coracoideus. Den löper sedan snett neråt inåt och fäster på revbenen nr 3-5.

Vad tränar man när man kör bänkpress?

Muskler som aktiveras Bänkpress är i stora drag en armhävning med extra vikt som du gör liggande på rygg. Övningen tränar bröstmusklerna (pectoralis major, pectoralis minor, serratus anterior och subclavius), axlarna, triceps och magmusklerna.

Hur bygger man bröstmuskler snabbt?

Råd nummer ett till alla som vill ha större och starkare bröstmuskler: håll dig till basövningar som armhävningar, pressar med hantlar eller skivstång och flyes. Råd nummer två: Försök etablera en mind-muscle-connection, d.v.s. koncentrera dig på att utföra rörelsen på rätt sätt för maximal muskelkontakt.

Hur får man plattare bröst?

Bänkpress fungerar också bra; ligg till exempel på en bänk och pressa två vikter eller en stång mot taket. Om du tränar bröstmusklerna tre gånger i veckan med så tunga övningar så att du kan göra max 10-12 stycken och verkligen måste anstränga dig för att göra den sista, är du på god väg till att få fasta bröst.

Share this post