Rekommendationer

Vad heter huvudkaraktaren i divergent?

Vad heter huvudkaraktären i divergent?

I Beatrice Priors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet.

Vad handlar filmen divergent om?

I en framtida värld är befolkningen uppdelade i personligheter. Men när Tris ska göra testet som avgör var hon hör hemma blir det ofullständigt. Hon är divergent, vilket anses farligt. Filmen har klarat Bechdel Wallace-testet.Divergent / Filmsynopsis

När kom filmen divergent ut?

30 april 2014 (Sverige)Divergent / Premiär

Vem gjorde filmen divergent?

Divergent (film)

Divergent
Producent Lucy Fisher Pouya Shabazian Douglas Wick
Manus Evan Daugherty Vanessa Taylor
Baserad på Divergent av Veronica Roth
Skådespelare Shailene Woodley Theo James Zoe Kravitz Ansel Elgort Kate Winslet

Vad gör Divergent till en dystopi?

Boglind och Nordenstam framhåller att Divergent tillhör genren dystopier. Detta dels på grund av att personerna i berättelsen är indelade i olika grupperingar efter egenskaper, men även på grund av den regering som skapat det kontrollerade samhälle de lever i (2016, s. 119-120).

Vilken falang tillhör du i Divergent?

Är du modig, osjälvisk eller lugn och fridfull? Testa vilken falang du hade hamnat i! Skapad av Mauri Hermundsson(User Generated Content*) Du kliver in i ditt syskons rum och hittar lite godis.

Vad betyder det att vara Divergent?

En divergent, man har personlighet för att tillhöra alla falangerna men man måste välja en. Då de flesta bara får ett resultat fick hon flera. Det visar sig att hon är speciell. När det är valdags gör hon ett beslut som chockar många.

Vad är det för tema i Divergent?

Om du har läst/sett Divergent så blir det plus men även om inte HJÄLP. Kan teman i en bok i det här fallet Divergent vara att skapa fred i framtiden alltså kampen att behålla freden och därmed förhindra krig. Kan motiven vara då anledningen eller det man gör för att behålla freden och hindra ett krig.

I vilken ordning kommer Divergent filmerna?

Divergent2014
Insurgent2015The Divergent Series: Allegiant2016
Divergent/Filmer

Hur gammal är Tris i Divergent?

I trilogins första del, Divergent, tvingas den 16-åriga Beatrice Prior göra ett livsavgörande val. I hennes dystopiska hemstad Chicago är samhället indelat i fem olika falanger och nu är det dags att välja sida, dölja att hon är avvikande och överleva sitt val!

Vilken ordning ska man se Divergent filmerna?

Omnämnda titlar

  • Divergent (2014)
  • Insurgent (2015)
  • Allegiant (2016)

Vad betyder det att vara divergent?

Share this post