Frågor

Vad behovs for att jobba i Tyskland?

Vad behövs för att jobba i Tyskland?

Som svensk medborgare behöver du inget arbetstillstånd om du söker jobb i Tyskland. Som EU-medborgare har du rätt att söka jobb och uppehålla dig i vilket EU-land du vill på samma villkor som landets invånare. Från den dagen du börjar arbeta i Tyskland, har du inte längre rätt till sjuklön och sjukpenning i Sverige.

Hur försörjer man sig i Tyskland?

Jordbruk. Tyskland är bland världens största producenter av humle, rågvete, krusbär, råg, sparris, griskött och kalkonkött. Även produktionen av raps, sockerbetor, blåbär, korn, komjölk och potatis är omfattande. Vin odlas längs mellersta Rhen och dess bifloder Mosel och Neckar.

Kan jag flytta till Tyskland?

Tänk på att du som utländsk medborgare ska kunna legitimera dig med giltigt pass eller nationellt ID-kort i Tyskland. Det är också viktigt att man har en heltäckande sjukförsäkring när man flyttar utomlands. Detta gäller även svenska medborgare.

Har Tyskland bra ekonomi?

Den tyska ekonomin med dess stabila tillväxt har under 2010-talet setts som ett föredöme bland EU-länderna. Medan flera andra europeiska länder ännu dras med stora skulder och andra ekonomiska problem har Tyskland uppvisat en stadig, om än modest tillväxt.

Hur skriver man in sig i Tyskland?

Om du tänker stanna i Tyskland längre än tre månader ska du registrera dig hos den lokala folkbokföringen (Einwohnermeldeamt). Då registreras i regel även din uppehållsrätt som EU -medborgare hos den lokala migrationsmyndigheten (Ausländeramt).

Kan man flytta från Sverige till Tyskland?

Flytta till Tyskland Som turist får du stanna i Tyskland i 90 dagar utan visum, men om du har bestämt dig för att bosätta dig i landet tillsvidare måste du skaffa ett särskilt intyg. Intyget fungerar också som ett arbetstillstånd.

Vad gäller för svenskar i Tyskland?

Särskilda inresebestämmelser Alla som reser in i Tyskland skall visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering (med två vaccindoser) eller tillfrisknande. Detta gäller oavsett varifrån man reser och oavsett om man reser in landvägen eller med flyg till Tyskland. OBS!

https://www.youtube.com/watch?v=7t5A59Qj1po

Share this post