Trendig

Nar borja vattna hortensia?

När börja vattna hortensia?

Plantera hortensia Vattna rikligt i gropen, eller krukan innan du sätter ner plantan. Även därefter behöver din hortensia ha det fuktigt omkring sig, så se till att du vattnar innan det hinner torka ut. Du kan med fördel tillsätta lite kalkfattig näring i vattnet.

Kan man klippa ner hortensia?

Hortensior som blommar på årsskott blommar på grenar som växt samma vår och fortsätter att växa efter beskärning. Dessa hortensior kan beskäras tidigt på våren. Om du vill kan du dela upp stora beskärningsjobb på två år. Beskär halva ena året och resten nästa år.

Varför vissnar min hortensia?

Hortensior har ett stort behov av näring och vatten. De har en mycket stark transpiration och behöver också mycket energi för att upprätthålla färg och styrka. På grund av den enorma blomytan och tunnheten hos sina kronblad kommer blomman att vissna om det inte finns tillräckligt med vätska tillgängligt.

Hur ska man vattna hortensia?

Så vattna rikligt och flödigt men se till att det inte står kvar restvatten i ytterkrukan, utan häll bort det. En hortensia kan behöva vattnas lite varje dag om luften är torr eller om den står så att solen kommer åt. Häll svag dos växtnäring, förslagsvis Blomsterlandets flytande krukväxtnäring, från vår till augusti.

Kan hortensia få nya blommor?

Den blommar länge och nya knoppar kommer hela tiden, men tänk på att den grönskar sent så ha lite tålamod under våren. Trädgårdshortensian trivs bäst på en halvskuggig, men väl vindskyddad plats. Använd hortensia- eller rhododendronjord och gödsla ett par gånger under sommaren.

Varför blir min hortensia brun?

Hortensian får inte torka ut eftersom torka gör att blommor och knoppar faller av och att bladen blir bruna. Har blomman en gång torkat ut är det dessutom möjligt att den inte hämtar sig igen. Ge en svag näringslösning vid varje vattning. Blå hortensior ska ha ett lågt pH för att behålla den blå färgen.

Hur förvara hortensia över vintern?

Att övervintra hortensia i kruka är svårt, om man inte har tillgång till ett ljust och frostfritt vinterrum som till exempel ett inglasat uterum. Då är det bättre att plantera ut växten. I södra delarna av vårt land klarar den sig fint, men i kallare delar bör den vintertäckas.

Kan man rädda en Övervattnad hortensia?

Ett sätt att försöka rädda en övervattnad planta är att fortast möjligt lyfta ur den ur krukan och placera den på en tidning. Där kan jordklumpen torka upp från alla sidor. Tidningen suger åt sig fukt, så byt tidning då och då. När jorden torkat upp igen kan plantan sättas tillbaka i sin kruka.

Hur sköter man hortensia i kruka utomhus?

Skötselråd för hortensia utomhus En hortensia planterad i en rabatt är lika törstig som en hortensia i kruka. Men samma gäller här, jorden ska hållas lätt fuktig men aldrig genomblöt. Hortensian vill helst ha mjukt vatten och en liten dos kalkfattig näring i vattnet under våren och hösten.

Share this post