Populära

Vilka fragor arbetar Visita med?

Vilka frågor arbetar Visita med?

Som arbetsgivarorganisation ger Visita företagen råd och stöd i arbetsgivarfrågor och i förhandlingar med våra fackliga motparter. Visita arbetar för att lagar, regler och affärsvillkor ska utformas så att näringen ges ännu bättre möjligheter – och uppfattas som den tillväxt- och jobbmotor vi faktiskt är.

Hur många medlemmar har Visita?

Som medlem har du alltid tillgång till juridiskt stöd oavsett om det handlar om svar på enklare frågor eller mer omfattande hjälp i form av förhandlingar, kontrakt, tvister eller myndighetskontakter. Med drygt 5 300 medlemsföretag har Visita förhandlat fram prispressade förmåner till dig som medlem.

Vem äger Visita?

Organisationen ägs till 100 % av staten via Näringsdepartementet. BFUF är besöksnäringens egna verktyg för forskning och innovation. Visita och Hotell- och Restaurangfacket (HRF) har gemensamt grundat BFUF och finansierar varje år fonden med ungefär 8 miljoner kronor som går till kunskapsutveckling inom besöksnäringen.

Hur länge har Visita funnits?

Organisationen bildades 1909, då under namnet ”Sveriges centrala hotell- och restaurangförening”, senare ”Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR”. Initiativtagare var hotelldirektören Hjalmar Tornblad, vilken fram till 1923 också var organisationens förste ordförande.

Vilka är medlemmar i Visita?

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingplatser, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar.

Vad betyder Hrak?

Hotell- och restaurangbranschens a-kassa – Hrak.

Visita äger, tillsammans med ett flertal andra medlemsorganisationer, Svenskt Näringsliv.

Vem står bakom Visita?

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Vi informerar, ger kostnadsfria juridiska råd och träffar branschens kollektivavtal. Som branschorganisation hjälper Visita företagen att växa och utvecklas och är besöksnäringens företrädare i politiska frågor.

Hur mycket får man i A-kassa HRAK?

Din ersättning per dag är till att börja med 80 procent av din dagsförtjänst. Procentnivån beror på hur länge du har varit arbetslös. Dagpenningen lämnas med högst 1200 kronor under de första 100 dagarna och med högst 1000 kronor (före skatt) under efterföljande dagar per dag.

Hur länge ska man ha varit med i A kassan för att få ersättning?

Arbetsvillkoret. Ha arbetat minst 6 månader, minst 60 timmar per kalendermånad. Medlemsvillkoret. Ha varit medlem i en a-kassa minst 12 månader.

Share this post