Trendig

Hur far man Bladkaktus att blomma?

Hur får man Bladkaktus att blomma?

Bladkaktusar blommar med stora, vackra blommor. Behöver en viloperiod på sval plats för att blomma. ”Väck” plantan successivt genom att duscha och vattna mer och mer. Planteras om på sommaren, efter blomningen.

Hur föröka Bladkaktus?

Förökning av bladkaktusar sker lättast genom sticklingar, så att man får blommor i samma färg som moderplantans. Man kan ta sticklingar både på våren och tidigt i augusti. Man tar väl utvuxna fjolårsskott till sticklingar.

Hur sköter man Bladkaktus?

Läge: Bladkaktusen vill stå ljust, men inte i direkt solljus. Temperatur: Denna växt vill stå i en temperatur mellan 15 och 30 grader. Vattning: Ge din bladkaktus vatten en gång i veckan och låt torka upp emellan. Näring: För att göra din bladkaktus extra glad kan du ge den kaktusnäring en gång i månaden.

Hur sköter man Nattens prinsessa?

Alltid med full sol på stammen. Den kan stå i ett soligt fönster, i växthus eller på en veranda. På vintern trivs den bäst i 7-10 plusgrader. Om sommaren bör den inte ha varmare än 38 grader.

Hur förökar man Kornettblomma?

Om kornettblomman står för soligt eller för varmt över vintern, ljusnar, gulnar bladen. Du kan lätt föröka växten. Dela den i samband med omplantering på våren eller bladföröka den. Då skär du ett blad tvärs över i ca 5 cm bitar, sticker ner dem snett i Såjord med rätt ände ner!

Hur beskär man Narrfikus?

Förgrenar sig enkelt och man kan även klippa den för att få den ännu mer buskigare. Narrfikus vill inte heller stå i direkt sol men är annars en robust växt som tål det mesta. Låt jorden torka ut mellan vattningarna, vattna rikligt när ni väl vattnar.

Vad ska man ha för jord till kaktusar?

En odlingslåda där det ska växa kaktusar behöver fyllas med sandig jord med lågt näringsinnehåll. Odlingslådan på bilden innehåller cirka 50 liter Såjord, som passar bra till kaktusar och suckulenter pga sitt sandinnehåll, och låga näringsvärde. Du kan även plantera kaktusarna i ren pimpsten istället för jord.

Vad vill kaktusar ha för jord?

Börja med att införskaffa jord som är anpassat för kaktusar. De föredrar en porös jord som ska kunna släppa igenom vatten, och du kan gott kika efter material så som lavagrus, perlite eller pimpsten som är effektiva på att lagra vatten samtidigt som de kan förse kaktusens rötter med det syre de behöver.

Share this post