Rekommendationer

Maste agaren till bilen sta pa forsakringen?

Måste ägaren till bilen stå på försäkringen?

Kan jag försäkra bilen på en förälder? Nej, du får inte försäkra din bil på dina föräldrar. En bil får inte registreras på andra familjemedlemmar för att få ner försäkringspremien. Endast den registrerade ägaren till fordonet kan stå som försäkringstagare.

Hur vet man när Vagnskadegarantin går ut?

Vagnskadegarantin gäller vanligtvis i tre år från inköpsdatumet. Titta på ditt garantibevis eller kontakta återförsäljaren för att ta reda på hur länge garantin gäller. När vagnskadegarantin går ut utökas din bilförsäkring automatiskt med vagnskadeförsäkring om du har halvförsäkring eller Stor Bilförsäkring.

Vad är den mest täckande bilförsäkringen?

Den mest täckande bilförsäkringen är helförsäkringen. Har du helförsäkrat bilen så får du ersättning för skador som du har orsakat på din egen bil vilket, till skillnad från halvförsäkringen, även inkluderar vagnskador. Helförsäkringen ger dessutom ersättning vid skadegörelse.

Vad är en bilförsäkring?

En bilförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på bilen i händelse av en olycka eller liknande. Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till bilen. Så hjälper vi dig att hitta en bra bilförsäkring För dig som vill jämföra själv:

Hur gör du för att hitta en bra bilförsäkring?

Så hjälper vi dig att hitta en bra bilförsäkring. För dig som vill jämföra själv: 1) Fyll i registreringsnumret på din bil. 2) Fyll i lite uppgifter om dig och din bil. 3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser. 4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online. 5) Klart!

I försäkringsvillkoren står det att försäkringen bara gäller för den som faktiskt äger bilen. Ägare är den som verkligen äger fordonet och har ett intresse av att försäkra det. Med ägare menas den som drabbas ekonomiskt vid en skada och kan bestämma om fordonet till exempel ska säljas.

Får någon annan köra min bil?

Ja, försäkringen gäller för de som bor på samma adress. Du kan också låna ut din bil tillfälligt utan ersättning till någon annan, men grundregeln är att du som försäkringstagare är bilens huvudsakliga förare. Därför gäller inte försäkringen om du lånar ut bilen under en längre tid.

Share this post