Allmänning

Hur kan jag se mina forsakringar?

Hur kan jag se mina försäkringar?

Hos många försäkringsbolag kan du logga in och se vilka försäkringar du har hos dem. Titta i sparade brev eller mejl efter avtal eller kontoutdrag senaste året, i fall du inte kommer ihåg vilka försäkringar du själv tecknat. De kan ha skickats som vanlig fysisk post, mejl eller till en digital brevlåda, som Kivra.

Vad kostar min försäkring?

Vad kostar en bilförsäkring? En bilförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera. I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 4 300 – 5 300 kronor.

Vad är ett försäkringsbrev?

Vad är ett försäkringsbrev? Ur försäkringsbrevet framgår försäkringsavtalets huvudsakliga innehåll, såsom avtalsparterna, försäkringsformen, försäkringens giltighet och försäkringspremien samt andra eventuella specialvillkor gällande försäkringen.

Vad är mitt försäkringsbelopp?

Försäkringsbeloppet skall motsvara det sammanlagda marknadsvärdet av den försäkrade egendomen, och blir den högsta möjliga ersättning du kan få ut om hela egendomen skadas eller försvinner. Det är viktigt att du väljer rätt försäkringsbelopp. Är det för högt, får du betala en för hög premie i onödan.

Vad är mitt försäkringsbelopp Länsförsäkringar?

När du köper en olycksfall- och sjukförsäkring ska du välja ett försäkringsbelopp. Valet av försäkringsbelopp påverkar hur stor ersättningen blir om du drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycksfallsskada. Det är främst ersättning för invaliditet som påverkas av försäkringsbeloppets storlek.

Var hittar jag mitt försäkringsbrev Länsförsäkringar?

Ditt försäkringsbrev skickas ut till dig när du tecknar en försäkring hos oss eller när din försäkring förnyas. Om du har valt att få dina dokument digitalt hittar du försäkringsbrevet under Dokument när du loggar in på Mina sidor. Har du Kivra kan du få ditt försäkringsbrev direkt i Kivra.

Vad är ett Brandbevis?

När banken lånar ut pengar till företag vill man se att företaget är rätt försäkrat och kräver ofta att det ska finnas ett brandbevis. För dig som har försäkringen i Länsförsäkringar Södermanland kan du enkelt beställa ditt brandbevis här, så skickar vi det med post.

Hur stort försäkringsbelopp?

Ditt försäkringsbelopp ska motsvara värdet av alla dina saker. Har du tecknat en försäkring med för lågt försäkringsbelopp kan du vara underförsäkrad. Att vara underförsäkrad innebär att du får en lägre försäkringsersättning vid en skada.

Hur får man ut pengar för ärr?

För att få ersättning för ärr krävs att du besökte ett sjukhus eller en vårdcentral då olyckan inträffade. Försäkringsbolaget tittar på ärrvävnaden 1-2 år efter olyckan och bedömer hur pass vanprydande ärret är samt var ärret sitter. Därefter avgör de hur mycket pengar för ärret du har rätt till.

Share this post