Populära

Vad menas med vita elefanter?

Vad menas med vita elefanter?

Vit elefant är ett ekonomiskt begrepp för egendom som är kostsam utan att ge avkastning, och som är svår att göra sig av med. Begreppet härstammar från Sydostasien, där monarker brukade ge vita elefanter som gåvor till sina ovänner.

Hur många vilda elefanter finns det i världen?

I dagsläget finns knappt 400 000 elefanter i Afrika – cirka 352 000 savannelefanter och 40-50 000 skogselefanter. Varje år tjuvskjuts uppskattningsvis 20 000 elefanter, vilket betyder att fler dör än som föds.

Vad är temat i novellen Berg som vita elefanter?

Novellen “Berg som vita elefanter” av Ernest Hemingway består i huvudsak av ett samtal mellan en amerikansk man och den flicka han är tillsammans med. Trots att de samtalar genom hela berättelsen, är ingen av dem i stånd att klart uttrycka sitt budskap. Med andra ord samtalar de, men de kommunicerar inte riktigt.

Vad betyder elefanten i Indien?

Enligt den hinduistiska kosmologin i det antika Indien bar fyra mytologiska elefanter upp jorden på sina ryggar. Inom klassiska sanskrittexter förklaras jordbävningar med att dessa elefanter skakar på sina kroppar när de blir trötta. Elefantguden Ganesha representerar vishet och list inom hinduistiska religioner.

Var finns vilda elefanter?

Den afrikanska savannelefanten finns i östra och södra Afrika, med flest populationer i Botswana, Tanzania, Zimbabwe, Kenya, Zambia och Sydafrika; den asiatiska elefanten finns i tropiska och subtropiska skogar i Indien, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Kina, Malaysia.

Hur många indiska elefanter finns det i världen?

Antalet tämjda individer i Asien låg under 1990-talet på strax över 16 000 individer. I Thailand fanns omkring 1900 cirka 100 000 asiatiska elefanter i tjänst eller fångenskap, antalet låg 2007 på runt 3 500 tama och ungefär 1 000 vilda elefanter.

Share this post