Trendig

Hur manga backspeglar maste en moped ha?

Hur många backspeglar måste en moped ha?

EU-moped: Minst en, och har du bara en så ska den sitta på vänster sida. 30-moppe behöver inga backspeglar. en eu-moped är helfordonsgodkänd så man får inte ändra några delar, och det sitter för det mesta en backspegel på original.

Får man ha underliggande backspegel på moped?

Polisen säger oftast inget när man inte har backspeglar. Så kör på vilken spegel du vill, dom bryr sig ännu mindre om att påpeka det om du faktist har en spegel. Dom gör så rysligt fint på tomten.

Får man köra utan backspegel på moped?

Jan Elander, polisen, svarar: En moped som tagits i bruk den 17 juni 1999 eller senare, ska ha backspegel om den är typgodkänd enligt EU-direktiv. För att veta det, kan man titta i typintyget som brukar följa med moppen. Där ska det stå. Man kan också vända sig till Bilprovningen för att veta.

Har du kört en moped enligt lag?

Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom. Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning om mopeden blir stulen.

Hur ska du ha trafikförsäkring på EU-moped?

Du som äger en EU-moped måste ha trafikförsäkring – även om mopeden inte används – annars tvingas du betala trafikförsäkringsavgift. Om du inte använder EU-mopeden, ställ av den hos Transportstyrelsen så behöver den inte vara försäkrad. Du ska minst ha trafikförsäkring

Vad är en moped i klass 1?

Mopeder i klass 1 kallas ofta ”EU-moped” och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. För att få köra Moped klass 1 måste du minst ha ett AM-körkort. Kom ihåg att ställa på din moped om den varit avställd hos transportstyrelsen. Även en mopedbil är en moped klass I.

Hur ska man köra en moped klass II?

Oregistrerad moped (klass II) Mopeder klass II har pedaler (vevanordning) och ska gå i högst 25 km/tim. Här ingår även den äldre gruppen av mopeder som ska gå i högst 30 km/tim. För att få köra en moped klass II måste du ha fyllt 15 år och ha ett förarbevis.

Kan en 15 åring stå som ägare på moped?

Om du är minderårig och saknar mopedkörkort kan du inte registreras som ensam ägare av mopeden. En vårdnadshavare måste också registreras i vägtrafikregistret och det är vårdnadshavaren som ska försäkra mopeden. När du har tagit körkort eller fyllt 18 år ansvarar du själv för att försäkra mopeden.

Vem ska stå som ägare på en moped?

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare och den som är passagerare eller kör din moped. Om barnet äger mopeden, så är det barnet som ska stå som försäkringstagare. Är barnet under 18 år krävs förarbevis för att få stå som försäkringstagare.

Är 1500 mil på en moped mycket?

På en välskött moped är 1000 mil inte särskilt mycket, den DTn jag hade för ett antal år sedan hade gått närmare 2900 mil (mycket av det trimmat) när den blev stulen, med lite omvårdnad hade den klarat lika mycket till utan problem.

Share this post