Populära

Vad ar ett processflode?

Vad är ett processflöde?

En processkarta är ett flödesschema som steg för steg visar aktiviteter som tillsammans utgör en process. Med process menas här en serie aktivite- ter där början och slut är definierat. En processkartläggning kan göras för att få en bild av hur processen ser ut idag eller för att förändra och utveckla processen.

Vad betyder ordet processer?

Ordet process kommer från latinets prōcessus vilket betyder framåtskridande, fortskrida. Allmänt så är en process en serie av händelser som skapar ett resultat.

Vad är processtänkande?

Processtänkande innebär att man framhäver arbetsprocessen och flödet genom verksamheten. Man betonar också att processen är till för att prestera resultat till gagn för kunder. Därigenom nedtonas den funktionella, vertikala och hierarkiska synen på företag (figur 2.2).

Vad är en arbetsprocess?

Arbetsprocessen kan definieras som en uppsättning relationer som skapas mellan människan, föremål och arbetsmedel; med syftet att objekten förvandlas och att de blir en slutprodukt.

Vad är en processägare?

Vad definierar en processägare? Det finns olika definitioner av begreppet processägare och processägarens ansvarsområden inom managementlitteratur har varierat genom åren, men en vedertagen definition är att ”processägarens ansvar är att göra processen ändamålsenlig, effektiv och flexibel”.

Varför processer?

Att utveckla processer och arbetssätt syftar till att identifiera och ta bort onödiga arbetsmoment, både utifrån myndighetens och målgruppens perspektiv, och på så sätt effektivisera verksamheten.

Vad bildas i processen?

kemisk reaktion, process i vilken ett system av ett eller flera ämnen, reaktanter, övergår i ett nytt system av andra ämnen, produkter. Vid de flesta kemiska reaktioner bryts och/eller bildas kemiska bindningar. Reaktanter och produkter kan vara grundämnen eller kemiska föreningar.

Vad gör en Processansvarig?

Utför annat specialistarbete inom IT än inom 2511–2516. Exempel på arbetsuppgifter: Planerar och lägger upp strategier för hur informationsteknik eller datateknik ska användas på ett företag eller i en organisation.

Vad är en Ekonomiprocess?

En affärsprocess är en uppsättning repetitiva aktiviteter som skapar värde genom att förvandla en insats till ett mer värdefullt utfall. Både de resurser som utgör insats och utfall kan vara information och/eller föremål, och kan utgöra fysiska produkter (varor) eller immateriella tjänster.

Vilka olika resurser behövs för att en process ska fungera?

personal och maskiner är resurser som gör det möjligt för processer att fungera men de omformas inte i processen. Ordet utfall är inte exakt samma sak som output. På engelska särskiljer man mellan output och outcome.

Vad innebär Processorganisation?

En processorganisation ämnar till att utföra varje process i företaget med så hög kvalitet och resultat som möjligt, genom att samtidigt använda så lite resurser som möjligt. På så sätt vill man effektivisera sitt arbete.

Share this post