Allmänning

Vilken cellstruktur gor sa att Vaxtcellerna ser ut som nat medan djurceller ligger lite huller och buller?

Vilken cellstruktur gör så att Växtcellerna ser ut som nät medan djurceller ligger lite huller och buller?

växtcell har ignet cellskellet, utan en vakuol som ökar trycket och ger växtcellerna dess stadga. Om jag jämför växtcellerna med djurcell ser vi ju att djurcellen sitter lite huller om buller. Jag tror detta är för att cellerna har cellskellett som ger stadga till cellen och form till cellen.

Vilka organeller har en Djurcell?

Cellkärnan, mitokondrierna och lysosomerna är exempel på cellens organeller. Det finns många fler organeller i en cell. Alla har sina egna speciella utseenden och funktioner. Cellen är så liten att man behöver ett mikroskop för att se den, men där inne pågår en febril aktivitet dygnet runt.

Hur ser celler ut?

De flesta celler innehåller tusentals ribosomer, varav några är fria och andra sitter fast på utsidan av ER, ett nätverk av membran, eller på kärnmembranet. De pro- teiner som bildas av bundna ribosomer hamnar inuti ER, där de veckas och där kvalitetskontroll av proteinerna sker.

Vad är skillnaderna mellan djurceller och djurceller?

Detta medför stora skillnader i cellernas metaboliska processer vilket gör att djurcellen använder sig av cellandning istället för fotosyntesen. Cellväggen ger växtcellen sin struktur samt vakuolen sin spänst medan det är cellskelettet hos djurcellerna som bestämmer form och struktur.

Vad är skillnaden mellan djurceller och växtceller?

De flesta delarna som vi tar upp i denna artikel är dock samma som de i djurcellen – dvs ett cellmembran, en cellkärna med DNA (växter är också eukaryoter), ribosomer och mitokondrier. Växtceller har också en cellvägg vilket är en viktig skillnad mot de flesta djurceller.

Vilken typ av organeller är i djurcellen?

En annan typ av organeller i djurcellen är lysosomerna. Den fungerar som en slags ”återvinningsstationer” där cellens avfall bryts ner till byggstenar som kan användas för att bygga upp nya ämnen eller ge cellen energi.

Vilken växtcell är mer avancerad än en djurcell?

En växtcell är snäppet mer avancerad än en djurcell – den innehåller fler organeller och är också lite större. De flesta delarna som vi tar upp i denna artikel är dock samma som de i djurcellen – dvs ett cellmembran, en cellkärna med DNA (växter är också eukaryoter), ribosomer och mitokondrier.

Share this post