Populära

Var galler grona kortet?

Var gäller gröna kortet?

Du behöver Grönt kort i följande länder: Ryssland, Albanien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Israel, Makedonien, Moldavien, Montenegro, Turkiet, Ukraina och Vitryssland. Dessutom rekommenderar vi att du tar med Grönt kort när du beger dig med egen bil till Spanien.

Varför grönt kort?

Grönt kort underlättar den internationella trafiken. Trafikförsäkringen i det land där ditt fordon är registrerat, gäller även i andra länder. Det garanterar dig rätt till ersättning om du drabbats av skada som orsakats av ett utländskt fordon.

Vad gäller grönt kort?

Här måste du ha med dig ett grönt kort Kortet visar att din svenska trafikförsäkring gäller i alla andra länder inom gröna kort-systemet, och de är: Albanien, Azerbajdzan, Belarus, Iran, Marocko, Moldavien, Nordmakedonien, Ryssland, Tunisien, Turkiet och Ukraina.

Hur får man Grönt Kort hos tandläkaren?

  1. -0.
  2. Du behöver ett läkarintyg (SOSFS 2012:16) för att ansöka om ett särskilt tandvårds-
  3. Du behöver även ett läkarintyg för att ansöka om F-tandvård.
  4. Beställningen av ditt tandvårdintyg (grönt kort) görs exempelvis av kommunens.
  5. Avgiften för den nödvändiga tandvården läggs samman med andra avgifter inom sjukvården.

Hur beställer man Grönt Kort?

I en del länder behöver du ett Grönt kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Du kan beställa Grönt kort på olika sätt: Kostnadsfritt genom att logga på Mina sidor och klicka på den bilförsäkring det gäller – eller för 200 kronor på vår webb eller genom telefon.

Vad händer om man inte har Grönt kort?

Kontakta ditt försäkringsbolag före avresan och be dem utfärda ett grönt kort för de länder med krav på grönt kort som du tänkt besöka. Om du reser till något sådant land utan kort, tvingas du köpa en särskild trafikförsäkring vid gränsen. Ett grönt kort som utfärdas i Sverige är grönt till utseendet.

Share this post