Ny

Hur tjock sittpinnar till hons?

Hur tjock sittpinnar till höns?

Sittpinnar. Vi har 3st sittpinnar av naturträ som är 1,2m långa och diameter ska vara mellan 5–8 cm. Enligt regler för ekologisk produktion ska varje djur ha minst 18cm sittpinne att sitta på (min 15cm), vilket ger max 6 hönor/pinne i vårt hönshus.

Hur inreda ett hönshus?

Skaffa höns: Så inreder du ett hönshus

  1. Ute och inne. Hönshuset behöver två vägar in – en för dig och en för hönsen.
  2. Väggar och golv. Tänk slätt men inte tätt.
  3. Ljus och värme. Höns behöver fönster, helst inte rakt i söder så att hönshuset blir för varmt när solen ligger på.
  4. Sitta och ligga.
  5. Gödsel och städning.
  6. Mat och vatten.

Vad ska man ha för golv i hönshus?

Golvet bör vara täckt med halm eller spån. Om du ska ha värphönor ska du se till att det finns tillräckligt med halm i redena för att hönorna har det bekvämt när de lägger ägg. Hönshuset måste rengöras regelbundet, framförallt för att hålla sjukdomar borta.

Hur man bygger en hönsgård?

Hönsgården måste konstrueras så att de inte kan gräva sig in, låt därför gärna nätet gå ner en bit under jorden. En lågt placerad eltråd på utsidan av gården ger också ett effektivt skydd. Ett tak av nät bör också finnas över gården så att inte rovfåglar kan ta hönsen.

Hur grova sittpinnar ska höns ha?

Det är svårt att säga precis hur stor det blir i centimeter då det beror på hur stor hönorna är. Vi rekommenderar att du väljer en normalstor sittpinne på 3-4 cm/diameter i största delen av ditt hönshus sedan kan du använda några mindre och några större för variation.

Hur ska en hönsgård se ut?

Utrymmen i reden I fackreden ska varje höna ha minst 0,0125 kvadratmeter. Redesytan ska vara minst 0,075 kvadratmeter med kortaste sidan minst 24 centimeter. Har du kollektivreden ska varje höna ha minst 0,010 kvadratmeter och den minsta ytan ska vara minst 0,140 kvadratmeter med kortaste sidan minst 35 centimeter.

Hur fäster man hönsnät?

Så här monterar du ett stängsel

  1. Försäkra dig om att marken är fri från ledningar och kablar.
  2. Sätt ut käppar eller liknande i änd-, hörn- och brytpunkter.
  3. Spänn upp murarsnöre mellan käpparna.
  4. Markera med märkspray där plintarna skall vara.
  5. Gräv hålen som behövs till stängslet.
  6. Fyll hålen med betong.

Hur sover en höna?

På natten sover de i hönshuset där de har sittpinnar och reden att lägga sin fina ägg i. Det finns fönster i hönshuset så att det kommer in dagsljus. De får också sova i lugn och ro minst 8 timmar i sträck varje natt. Runt hönshusen har vi hagar med elnät så att inga rovdjur ska komma in och ta våra höns.

Share this post