Trendig

Vad ar Saljaransvarsforsakring?

Vad är Säljaransvarsförsäkring?

Säljaransvarsförsäkring för bostadsrätt är en försäkring som du som säljare av en bostadsrätt kan teckna i samband med försäljningen. Som säljare av en bostadsrätt har du ansvar för så kallade väsentliga fel i två år efter tillträdet.

Vad kostar en Säljaransvarsförsäkring?

Försäkringen kostar 7 500 kr. Notera att kostnaden för besiktningen inte ingår i priset.

Vad kostar det att Varudeklarera ett hus?

Vad kostar Varudeklarerat? Varudeklarerat kostar 24 800 kronor. Säljaren betalar först på tillträdesdagen, dvs den dagen säljaren får pengar av köparen. I priset ingår även en genomgång av besiktningen från besiktningsmannen för köparen.

Vad ingår i dolda fel-försäkring hus?

Försäkringen ger dig som säljare ett visst skydd mot köparens eventuella krav på grund av dolda fel. Skyddet består primärt i att försäkringsbolaget åtar sig att utreda ditt ansvar som säljare. Försäkringsbolaget kan sedan företräda dig om du hamnar i tvist med köparen och om tvisten går till domstol.

Vad kostar en dolda fel-försäkring hus?

— Priset för en dolda fel-försäkring ligger på cirka 6 500— 12 000 kr. Olika försäkringar kan dock skilja sig väldigt mycket och det är viktigt att utgå från den byggnad man försäkrar samt vilken risk säljaren vill ta.

Vad kostar en Doldafelförsäkring?

Besiktningsbolagen erbjuder kombinationstjänster där både besiktning och teckning av dolda fel-försäkring ingår, detta kostar vanligtvis mellan 20 000 och 30 000 kronor för ett hus, men priserna varierar. Kostnaden för försäkringen är avdragsgill i deklarationen för bostadsförsäljningen.

Hur mycket kostar det att besiktiga ett hus?

Vad kostar husbesiktning? Det kan variera beroende på vem som tillhandahåller besiktningen samt hur stort huset är. Räkna med en kostnad på cirka 15–20 000 kronor för en överlåtelsebesiktning.

Vad kostar en varudeklaration?

Varudeklarerat kostar 24 800 kronor. Säljaren betalar först på tillträdesdagen, dvs den dagen säljaren får pengar av köparen. I priset ingår även en genomgång av besiktningen från besiktningsmannen för köparen.

Vem betalar självrisken vid dolda fel?

Om det fastställs att det handlar om ett dolt fel täcker försäkringen köparens krav på prisavdrag. Det finns dock begränsningar; oftast finns ett maxbelopp och försäkringsbolaget gör ofta ett avdrag för självrisk, det beloppet måste säljaren därför ta ur egen ficka och betala till köparen.

Säljaransvarsförsäkring för bostadsrätt är en försäkring som säljare av en bostadsrätt kan teckna i samband med försäljningen. Om köparen hittar ett fel och riktar ett krav mot dig kommer vi att hjälpa dig att reda ut om felet är ett fel som du är ansvarig för inom försäkringens ramar.

Vem betalar självrisk dolda fel-försäkring?

Skydd mot köparens krav Om du bedöms vara ansvarig för ett dolt fel i fastigheten, kan försäkringen också betala ut ersättning till köparen. Då får du som regel betala en självrisk på cirka 30% av prisbasbeloppet.

Vem betalar för dolda fel?

Ansvar för fel Vid en fastighetsförsäljning ansvarar säljaren för dolda fel i tio år, medan säljaren efter en bostadsrättsförsäljning kan hållas ansvarig för fel i två år efter tillträdet.

Share this post