Frågor

Vilka ar skolans utmaningar?

Vilka är skolans utmaningar?

Ett problem som skolan brottas med idag är både bristen på legitimerade lärare samtidigt som barnkullarna ökar. Dessutom ökar skillnaderna mellan hög- och lågpresterande elever ökar liksom socioekonomiska och kulturella skillnader och alltfler ungdomar lider av psykosocial ohälsa.

Vilka utmaningar har lärare?

En bra lärare har tre huvudkompetenser, lärande, ledarskap och ämne vilka alla tre behövs. Det är tydligt i klassrummet att läraren ställs med mer utmaningar än att enbart lära ut; läraren behöver bl. a. kommunicera tydligt, lösa konflikter och hålla ordning på ljudnivå för att bevara en bra studiemiljö.

Vad är människolivets okränkbarhet?

Denna människosyn är utgångspunkt och grund för vårt politiska arbete för människovärdet. Människovärdet vilar på tre sammanhållna grundpelare nämligen människolivets okränkbarhet, alla människors lika värde och varje persons unika värde. Detta perspektiv har varit avgörande för kristdemokraternas syn på livets början.

Är lärare ledare?

Ett ledarskap för skolan måste bygga på långsiktiga beslut och spelregler som håller över tid. Vi som lärare och rektorer är ledare. Nu är det dags att Sveriges politiker visar att de är sin ledaruppgift mogen genom att skapa blocköverskridande överenskommelser för skolan.

Vad betyder alla människors lika värde?

I FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter står det att ”alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter”. Det innebär att det inte spelar någon roll var du bor, var du kommer ifrån, vilket kön du har, vilket språk du pratar, vilken politik du gillar eller om din familj är rik eller fattig.

Vad är individens frihet och integritet?

Individens frihet och integritet Eleverna tränas i att visa respekt för olika åsikter, livsåskådningar, samt olikheter i personlighet och läggning. Verksamheten vilar på grundläggande demokratiska värderingar.

Share this post