Ny

Vad ar Forsakringsmoment?

Vad är Försäkringsmoment?

Premie är ett samlingsnamn för den avgift försäkringstagaren betalar för sin försäkring. Ett försäkringsmoment som innebär att försäkringsbolaget fortsätter att betala premien om den försäkrade blir långvarigt sjuk.

Vad är R karens?

R-karens (rörlig karens) R-karens motsvarar den del av sjukskrivningsperioden som varar innan Försäkringskassan fattar beslut om aktivitetsersättning eller sjukersättning enligt Lag om allmän försäkring. Ersättningen baseras på graden av den aktivitetsersättning eller sjukersättning som Försäkrings- kassan beslutar om.

Vad är ett försäkringsbelopp?

När du köper en olycksfall- och sjukförsäkring ska du välja ett försäkringsbelopp. Valet av försäkringsbelopp påverkar hur stor ersättningen blir om du drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycksfallsskada. Det är främst ersättning för invaliditet som påverkas av försäkringsbeloppets storlek.

Vad är FTP pension?

FTP är en pensionsplan för dig som är anställd i försäkringsbranschen. Den grundas på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen FAO och fackförbunden FTF, Jusek, Civilekonomerna och Sveriges Ingenjörer.

Vad är ftp2?

FTP 2 Familjepension är en pension som betalas ut varje månad till dina närmaste. Hur mycket som betalas ut till de efterlevande beror på din lön och hur länge du har arbetat. FTP 2 Familjepension betalas ut månadsvis livet ut. Till barn betalas familjepensionen ut till 20 års ålder.

Vad är FTP 1?

Tjänstepensionen inom FTP 1 är en premiebestämd tjänstepension. Det innebär att premien din arbetsgivare betalar in till din pension utgör en viss procent av din lön.

Hur mycket är ITP 2?

ITP2 är en tjänstepension som betalas av arbetsgivare som har kollektivavtal. ITP2 är endast för dig som är född 1978 eller tidigare. Created with Sketch. Semestertillägg ska räknas in och årsbeloppet delas därför med 12,2.

Hur mycket får man i barnpension?

Hur mycket du får i barnpension beror på hur många syskon ni är och yngsta syskonets ålder: Är du yngre än 12 år och inte har några syskon får du 35 procent av den avlidne förälderns framtida pension i barnpension. Har du fyllt 12 år och inte har några syskon får du 30 procent i barnpension.

Vilken Valcentral tillhör jag?

Vilken valcentral du ska vända dig till beror på vilket kollektivavtal du tillhör. Kontakta din arbetsgivare om du är osäker på vilken. Vilken valcentral som gäller för din tjänstepension beror på vilket kollektivavtal du tillhör. Det är arbetsgivaren som betalar premien för din tjänstepension till valcentralen.

Hur fungerar KF?

När du har en kapitalförsäkring betalar du en schablonskatt varje år. Skatten beräknas på värdet av de sparprodukter som du har i din försäkring. Därför kan du sälja fonder, aktier och andra värdepapper utan att skatta för en eventuell vinst vid varje försäljning.

Vad är bäst traditionell pensionsförsäkring eller fondförsäkring?

Vill du välja placering för dina pengar själv, kan du välja mellan två placeringsformer, traditionell försäkring eller fondförsäkring. Den traditionella försäkringen innebär lägre risk och innehåller garantier. Fondförsäkring innebär högre risk och innehåller ingen garanti, men kan potentiellt ge större avkastning.

Share this post