Allmänning

Vad anvander man dronare till?

Vad använder man drönare till?

Drönarens användningsområden är många och olika som till exempel leksaksdrönare, tävlingsdrönare, foto- och videodrönare eller drönare för industriell verksamhet. Flygning med drönare regleras av lagar och föreskrifter som gäller för all luftfart.

Hur stora drönare finns det?

Obemannade flygfarkoster inom Försvarsmakten I dag använder försvarsmakten tre UAV-system med mycket olika storlek och uthållighet i luften. Dessa är UAV 03 Örnen, UAV 05A Svalan och UAV 05B Korpen, där Örnen är det största systemet med en räckvidd på 120 kilometer och en flygtid på upp till sju timmar.

Vad får man filma med drönare?

Man måste också följa personuppgiftslagens regler. Filmning med drönare är som huvudregel tillåten så länge den inte är kränkande för de personer som filmas. Att sprida kränkande filmer anses ännu allvarligare. När det gäller att filma djur och natur så har varje naturreservat eller nationalpark olika föreskrifter.

Vad är Luftfartsverkets Drönarkarta?

Luftfartsverkets (LFV) drönarkarta De har en specialgjord karta för drönarflygare. Avsikten med kartan är att underlätta för drönarflygare att avgöra var man får flyga så att det inte stör den ordinarie flygtrafiken. Det är en interaktiv karta som innehåller AIP-data.

Är det olagligt att filma med drönare?

Det är tillåtet att filma och fotografera med drönare, men inte skyddsobjekt med fotoförbud. Tänk också på att du samlar in personuppgifter, om personer går att identifiera. Det innebär att du inte ska fota eller filma personer på nära håll, som inte vill vara med.

Vad får man inte filma med drönare?

Vad betyder luftrummet?

Luftrum kallas området ovanför ett specifikt land. Landet självt bestämmer vilka luftfartyg som får trafikera dess luftrum. Allt luftrum i hela världen indelas i FIR (Flight Information Region) som ansvarar för säkerheten sitt luftrum.

Share this post