Trendig

Kan nagon annan kora min bil utomlands?

Kan någon annan köra min bil utomlands?

Information. En fullmakt för utlandskörning av någon annans fordon än ditt eget är en fullmakt som visar att du som lånar bilen, mc:n eller annat fordon har rätt att framföra fordonet utomlands d.v.s att du får köra en bil (fordon) utomlands som inte är ditt eget fordon.

Hur många mil bilförsäkring?

Din körsträcka är en av de saker som bestämmer priset på din bilförsäkring. Till exempel får du en lägre försäkringskostnad om du inte kör så långt, eftersom risken då är mindre att du råkar ut för en olycka. Men det kan vara svårt att veta på förhand hur långt du kommer köra.

Får man köra tjänstebil utomlands?

Om din tjänstebil är registrerad i ett land utanför EU får du bara använda den för att köra mellan hemmet och arbetsplatsen och för att utöva arbetsrelaterad verksamhet i EU. All verksamhet som du utövar i EU måste vara angiven i ditt anställningsavtal. Annars måste företaget kanske betala importavgifter för bilen.

Vad gäller Grönt kort?

Här måste du ha med dig ett grönt kort Kortet visar att din svenska trafikförsäkring gäller i alla andra länder inom gröna kort-systemet, och de är: Albanien, Azerbajdzan, Belarus, Iran, Marocko, Moldavien, Nordmakedonien, Ryssland, Tunisien, Turkiet och Ukraina.

Vad kostar Grönt kort bil?

Beställ direkt på webben – kostar 200 kronor Grönt kort kostar 200 kronor när du beställer här. Använd hellre Mina sidor där det är gratis. Innan du beställer bör du kontrollera att din försäkring gäller utomlands (särskilt om du har ett yrkesinriktat fordon) och är betald för hela den period du ska vara bortrest.

Måste man ha Grönt kort?

När du kör eget fordon utomlands måste du i vissa länder ha ett bevis från försäkringsbolaget som visar att fordonet är trafikförsäkrat, ett så kallat Grönt kort. I vissa av dessa länder rekommenderar vi att bilen utrustas med startspärr och att registreringsnummer ingraveras i bilens alla rutor.

Share this post